Mănăstirea "Sf. Simeon Stâlpnicul" din Arad – județul Arad

Mănăstirea "Sf. Simeon Stâlpnicul" este un edificiu ortodox care a fost ridicat între anii 1760 și 1762, proiectul fiind realizat de către Egidius Ioanovici, un meșter de origine arădeană. Aceasta era, de fapt, un complex de clădiri bisericești, toate fiind construite folosind stilul arhitectural baroc. Reședința episcopului este lipită de corpul bisericesc, dar și anumite anexe construite de-a lungul anilor, clădirea căpătând, astfel, forma literei „U”.

Deși mănăstirea a funcționat în primele decenii ale existenței ei ca și sediu al episcopiei ortodoxe, ea a devenit mai apoi reședință de vară pentru edilii episcopali. Cu toate acestea, în jurul anului 1850, biserica a ajuns în mâinile comunității ortodoxe din Gai, pentru ca ea să fie părăsită un secol mai târziu. Dar, la scurt timp după părăsirea ei, aici s-a înființat o mănăstire de maici, rol pe care mănăstirea îl promovează și în ziua de astăzi.

Complexul are în componența sa mai multe obiecte importante care au fost donate de-a lungul timpului de către autorități sau enoriași. Cele mai importante exponate sunt reprezentate de picturile de pe iconostasul original, care au fost create încă din anul 1767 de Ștefan Tenețchi, un artist plastic cunoscut din acea perioadă. Toate aceste opere de artă, și nu numai, pot fi observate și admirate în muzeul ce se află în interiorul mănăstirii.

Mănăstirea "Sf. Simeon Stâlpnicul" se află în cartierul Gai din Arad, dar nu există informații în mediul online privind orele când aceasta poate fi vizitată, deși probabil este deschisă pentru public în fiecare zi, 7 zile din 7. Dacă dorești mai multe informații, noi îți recomandăm să apelezi numărul pe care l-am expus mai jos.

Date de contact:

Adresă:                                  Strada Dunării, nr. 170, Cartier Gai, Arad, jud. Arad

Nr. tel:                                    0257 271 722 

Coordonate GPS:                  46.218652 // 21.273069

Surse:                                     ro.wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Mănăstirea "Sf. Simeon Stâlpnicul" din Arad – județul Arad

1 proprietati