Manastirea Negru Voda din Campulung Muscel - judetul Arges

Manastirea Negru Voda este situata la intrarea in orasul Campulung Muscel, dinspre Pitesti, pe strada Negru Voda la nr. 64 in judetul Arges. Manastirea are hramul Adormirea Maicii Domnului si reprezinta cel mai important ansamblu monastic din Muscel. Este compusa din mai multe biserici si constructii vechi in care intra Biserica mare a manastirii si Biserica mica - bolnita, Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta, Casa Domneasca construita pe vechi temelii din secolul al XIV-lea sau Casele egumenesti - secolul al XVIII-lea.

Biserica de azi a Manastirii Negru Voda din Campulung este de fapt a treia constructie ridicata pe acelasi loc. Prima biserica a fost construita de catre Nicolae Alexandru Basarab, dar in anul 1628 s-a prabusit datorita unui cutremur care a afectat structura de rezistenta a vechii cladiri. A doua biserica a fost ridicata de Matei Basarab intre 1633-1635, care ulterior a devenit manastire. A treia perioada de constructie si restaurare a manastirii, a fost facuta intre anii 1819 si 1827. Alte reparatii s-au facut si intre anii 1827-1832, si ulterior in anul 1935 dupa ce biserica a fost afectata de un incendiu cu un an in urma.

Azi , manastirea este vizitata de credinciosi in special in perioada sarbatorilor si de catre turistii care cauta liniste si doresc sa descopere o parte din istoria culturala si religioasa a zonei Muscel.

Sursa: crestinortodox.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Manastirea Negru Voda din Campulung Muscel - judetul Arges

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.