Lacul sărat Ursu din Sovata

România este o țară unde există o mulțime de obiective turistice unice, uneori foarte rare pe continentul european, de care multe persoane nu auzit prea multe lucruri. Acest lucru are loc din mai multe motive, principalul fiind faptul că autoritățile nu promovează țara noastră așa cum ar trebui. Lacul sărat Ursu din Sovata reprezintă un astfel de exemplu. El este, de departe, cel mai mare lac sărat și helioterm nu doar din Europa, dar din întreaga lume. Lacul acoperă o suprafață totală de peste 40.000 de metri pătrați, are o adâncime de 18 metri, iar salinitatea este de minimum 250 de grame pe litru.

Sovata este o localitate ce se află la altitudine de peste 500 de metri, iar Lacul Ursu nu este doar cel mai mare lac din categoria lui din lume, dar este singurul de acest fel din Europa. Un lac helioterm înseamnă că el are un strat subțire de apă dulce la suprafață, care ajută la păstrarea căldurii și a unei temperaturi constante a masei de apă. Mai ales în perioada verii, la suprafață temperatura apei poate ajunge și la 40 °C, iar la 2 metri adâncime ea nu trece sub pragul de 30 °C.

Lacurile și masele de apă sărate sunt recunoscute ca fiind importante pentru tratarea anumitor condiții medicale, cum ar fi cele reumatice, cardiovasculare, și multe altele. Dar cei care vin pe aceste meleaguri nu ajung doar dintr-o cauză medicală. Zona care înconjoară lacul sărat este incredibil de frumoasă, cu multe păduri virgine și dealuri muntoase care acaparează priveliștea. Odată ce vei ajunge aici nu vei mai dori să pleci, pentru că vei fi acaparat de un sentiment de liniște și, totodată, de relaxare.

Sovata se află la aproximativ 60 de kilometri de Târgu Mureș în partea de Est a reședinței de județ, iar pentru a ajunge aici poți urma cursul Drumului Județean DJ135, care trece prin localitățile Livezeni, Ivănești, Șardu Nirajului, Bereni, Măgherani, iar în final Sărățeni. Odată ce ai ajuns în Sărățeni, urmează DN13A până când acesta se bifurcă în DN13A și DN13D. După ce ai făcut stânga pe DJ13D, urmează drumul pentru aproximativ 2 kilometri până ajung în centrul localității Sovata, unde va trebui să faci dreapta pe Strada Stejărișului, care te va duce direct la destinație: Lacul sărat Ursu.  

Adresă:                                   Sovata, jud. Mureș

Coordonate GPS:                   46.60400 / 25.08553

Surse:                                     planiada.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Lacul sărat Ursu din Sovata

2 proprietati