Lacul Ocna Șugatag (Lacul Sărat) din Ocna Șugatag – Maramureș

Maramureșul este un loc unde veți găsi peisaje și priveliști superbe, cu localnici deosebiți și extrem de primitori. Ocna Șugatag este un sat din comuna cu același nume, ce a devenit cunoscută în România datorită exploatărilor de sare ce au fost oprite în jurul anului 1950. În acea perioadă, o masă de apă dulce a ajuns pe aceste meleaguri, iar ocnele au încetat să își mai exercite rolul. Acest fapt a dus la formarea unor lacuri sărate pe teritoriul ocnelor, cel mai cunoscut fiind Lacul Ocna Șugatag.

Ocnele au fost exploatate încă din secolul al XIV-lea, iar ele au fost exploatate timp de câteva secole de către regimul regal din acea perioadă. Cu toate acestea, în ziua de azi, zona este recunoscută și ca o stațiune balneară, în special datorită lacurilor sărate, dar și a unor izvoare cu conținut mineral clorosodic.

Totuși, unul dintre cele mai vizitate locuri din Ocna Șugatag nu este lacul sărat, ci Pădurea Crăiasa, o arie protejată prin lege, din cauza unor specii arbori rari, cum ar fi cel de gorun, larice, stejar pedunculat, carpen și altele. În apropierea lacului mai găsim și alte obiective turistice de interes ridicat: Biserica de lemn din Breb, Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva”, Rezervația naturală Lacul Morărenilor și, desigur, Munții Igniș, un platou vulcanic superb din Maramureș.

Odată ajunși în Ocna Șugatag, este destul de ușor să ajungeți la Complexul Turistic Lacul Sărat. Puteți merge pe jos din centrul satului către destinația dorită, distanța fiind de doar 1.2 kilometri. Dar, dacă nu doriți să mergeți pe jos, puteți folosi un mijloc de transport în comun, singurul autobuz care trece pe aici fiind MM 002.

Complexul Turistic Lacul Sărat are în componența sa celebrele lacuri sărate, o stațiune balneară, oportunități de cazare dar și un restaurant unde vor fi pregătite preparate proaspete și gustoase.

Date de contact:

Adresă:                      str. Lacurilor nr. 7, Cod: 437205, Ocna Șugatag

E-mail:                      contact@lacul-sarat.ro

Nr. tel:                       0764 013 067 // 0761102607

Surse:                         www.lacul-sarat.ro 

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Lacul Ocna Șugatag (Lacul Sărat) din Ocna Șugatag – Maramureș

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.