Lacul Leșu – județul Bihor

Lacul Leșu Ursului (sau Lacu Leșu) este un lac de acumulare din apropierea localității Remeți, la o distanță de 10 kilometri de aceasta. Zona se află în Valea Iadului, una dintre cele mai frumoase și pitorești zone din județul Bihor, dar și din întreaga țară. Pe teritoriul său găsim mai multe locuri absolut superbe, cum ar fi o mulțime de peșteri, ziduri calcaroase – cum sunt cele de la Bulz, lacuri, un baraj, cascade, chei muntoase și așa mai departe.

Zona este de o frumusețe incredibilă, fiind dotată cu multe cărări și drumuri pentru cei iubitori de drumeții. Mai mulți antreprenori au realizat potențialul pe care îl are zona și au dezvoltat un loc numit „Satul de Vacanță”, unde au fost deschise diverse metode de cazare, restaurante dar și o biserică.

În anul 1977 a fost inaugurat Barajul Leșu, o hidrocentrală care funcționează și în ziua de astăzi. Deși, din punct de vedere ecologic, hidrocentralele nu produc poluanți pentru mediul înconjurător, există riscul ca barajul să se deterioreze, punând în pericol localitățile care ar fi practic inundate în cazul unei probleme, producând astfel o catastrofă, așa cum am mai văzut în istorie.

Există mai multe trasee care traversează Valea Iadului și trec prin Lacul Leșu Ursului, dar cele mai importante sunt: Circuitul Cascadelor de pe Valea Iadului, Traseul Circuitului „Săritoarea Ieduțului” și Traseul Lacul Leșu – Peștera Meziad. Primul exemplu are o distanță totală de 18 kilometri, având același punct de pornire ca și de final – de aceea avem numele de circuit. Al 2-lea exemplu are o distanță totală de 26 de kilometri și este, la fel, un circuit. Ultimul exemplu este probabil cel mai greu dintre toate, cu o distanță de 18 kilometri doar pentru dus. La fel cum ne spune și numele acestuia, se începe din Lacul Leșu, iar destinația finală e Peștera Meziad.

Pentru a ajunge la Lacul Leșu Ursului din Valea Iadului, va trebui să veniți de pe Drumul Național DN1 până la localitatea Bucea, după care schimbați strada cu Drumul Județean DJ108I. După aproximativ 5 kilometri, va trebui să faci stânga și să schimbi DJ108I cu DJ108J, care va trece prin Bulz, Munteni și Remeți. De la Remeți, mai sunt încă 10 kilometri până la destinație.

Adresă:                                   Drumul Județean DJ108J

Surse:                                     www.bihorinimagini.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Lacul Leșu – județul Bihor

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.