Lacul Iezer - Ighiel judetul Alba

Iezerul Ighiel este o arie protejată prin lege din Munții Apuseni, mai exact în partea de Est a Munților Trascăului. Acesta este, de fapt, un lac de baraj format în mod natural în calcare din perioada jurasică. El mai este știut ca și „Lacul de Smarald”, iar acest nume nu este folosit în neant, deoarece e, în mod sigur, cel mai frumos lac nu doar din România, dar și din partea de Est a Europei.

Iezerul Ighiel este înconjurat în totalitate de o pădure deasă, virgină, iar traseul care duce către el este unul de-a dreptul impresionant, fiind o metodă inedită de relaxare și de conectare cu natura. Apa are o culoare verzuie, iar lacul are o lungime de aproximativ 450 de metri, o lățime maximă de 420 de metri (pe alocuri ajunge la 150 de metri), iar adâncimea maximă este de 9 metri.

Pădurea ce înconjoară lacul este bogată în specii diverse de fag, de carpen, de brad, pin de pădure, molid, și multe altele. Mai mult decât atât, există pe teritoriul său specii de flori rare, cum ar fi vinarița, păiușul roșu, iarba mieilor, iarba câmpului, iarba vântului și trifoiul alb. Lacul este situat în inima Munților Trascăului, la o altitudine de peste de 900 de metri, și este înconjurată de mulți mult mai înalți, oferind astfel o priveliște incredibil de frumoasă.

Este recomandat să vizitezi și obiectivele turistice care se află în apropierea Iezerului Ighiel, cum ar fi Biserica „Cuvioasa Paraschiva” aflată în localitatea Ighiel, clădire ce a fost construită la sfârșitul secolului al XVII-lea, Castelul Eszterhazy din Șard, construită în aceeași perioadă, situl arheologic „Piatra Tăiată”, unde găsim dovezi ale unei civilizații ce a trăit pe aceste meleaguri în Epoca Bronzului, Castrul Roman de la Ighiu, și așa mai departe.

Este foarte ușor să ajungi aici, deoarece există doar o stradă care duce fix până la zona protejată prin lege, și anume Drumul Județean DJ106H, care leagă satul Ighiu de acest tărâm magic.

Cum se ajunge: din Alba Iulia pe DN74 pana la Ighiu, apoi pe DC69 pana la Ighiel, iar de aici pe drumul forestier pana la lac.

Mergand pe acest drum ai parte de peisaje incantatoare, iar deodata se iveste pe malul pietros, aidoma Babelor din Bucegi, o scluptura si anume “Omul de Piatra”, care vegheaza lacul.

Adresă:                                   DJ106H, Cod: 517362, Ighiel, jud. Alba

Coordonate GPS:                   46.18298 // 23.37174

Surse:                                     alba24.ro // ro.wikipedia.org  

Foto by: flickr.com

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Lacul Iezer - Ighiel judetul Alba

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.