Lacul fără fund din Ocna Sibiului

Găsim destul de multe lacuri pe teritoriul României ce sunt intitulate ca fiind „fără fund”, dar această denumire poate fi uneori dată de către localnici, datorită unor legende populare care circulă de multe secole. Dar, în cazul celui găsit în Ocna Sibiului, denumirea reflectă realitate foarte bine, deși este folosită în mod metaforic. Cu o suprafață de doar 2 hectare, lacul are o adâncime maximă impresionantă de aproape 34 de metri.

Lacul fără fund din Ocna Sibiului s-a format după ce tavanul fostei saline, cu numele „Franz – Francisc”, s-a prăbușit, masa de apă fiind formată de fapt pe craterul apărut de la impact. Lacul este un obiectiv turistic din România ce este protejat prin lege, datorită modului unic în care acesta a luat naștere. După cum este lesne de înțeles, acesta are o concentrație foarte ridicată de sare, apa fiind recomandată de către unii experți pentru diverse probleme de sănătate.

Ocna Sibiului este cunoscută de către mulți români datorită numeroaselor lacuri și metode de petrecere a timpului liber. Stațiunea se află la aproximativ 15 kilometri de orașul Sibiu și este foarte ușor să ajungi aici, ea fiind pe traseul Drumului Județean 106B, care reprezintă de fapt un braț al centurii din Sibiu, lipindu-se în partea de Nord la intersecția cu E81. Ocna Sibiului este incredibil de frumoasă, iar dacă nu ai fost niciodată aici, nu mai sta pe gânduri și oferă câteva zile din viața ta acestui obiectiv. Există peste 10 lacuri în stațiune, dar deși fiecare dintre ele extrem de impresionante, cu priveliști ce te vor lăsa fără cuvinte, nici unul dintre ele nu au fost formate precum „Lacul fără fund”, un fenomen destul de unic în lume.

Date de contact:

Adresă:                                   Lângă „Lacul Avram Iancu Ocnița”

Coordonate GPS:                   45.87482 // 24.06638

http://ro.wikipedia.org/wiki/Heliotermie

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Lacul fără fund din Ocna Sibiului

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.