Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este un important obiectiv turistic și monument istoric respectiv o cladire veche si cu istorie din București. Ctitorul sau, este Manuc Bei (Manuc Marzaian), care s-a nascut in 1769 la Rusciuc.

Constructia hanului a inceput in prima jumatate a anul 1806 si va fi terminata in 1808. Pentru vremurile de atunci, arhitectura hanului era destul de inovativa, deoarece Manuc dorea ca hanul sau sa nu semene cu fortaretele secolul al XVIII-lea.

Terenul pe care este construit acesta a fost in posesia Curtii domnești pana la sfarșitul secolului al XVIII-lea.  Arhitectura exacta a hanului in configuratia sa initiala nu este cunoscuta, insa descrierile de la inceputul secolului al XIX-lea ne prezinta un subsol in se aflau 15 pivnite boltite, zece magazii, un parter unde existau 23 de pravalii, camere de servitori, doua saloane mari, bucatarii și un tunel in care incapeau cam 500 de persoane. Etajul dispunea de 107 odai, cele mai multe folosite pentru oaspeti. In curtea interioara exista o cafenea și o mica gradina cu fantana arteziana. Mai tarziu, dupa ce Dambovita a fost canalizata pentru deschiderea Halei de Carne, langa fatada Hanului s-au mai adaugat cateva pravalii.


Adresa: Str. Franceza nr. 62-64, Bucuresti, Sector 3

Mobil : 0769 075 844

www.hanulluimanuc.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Hanul lui Manuc

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.