Grădina Botanică din Timișoara – județul Timiș

Un lucru știut de puțini oameni este faptul că majoritatea orașelor din România dispun de o grădină botanică, multe dintre ele fiind inaugurate la sfârșitul secolului al XIX-lea, în perioada în care România era stabilită monarhia. Dar Grădina Botanică din Timișoara are o istorie un pic diferită, deoarece ea a fost inaugurată în anul 1986, aproximativ 100 de ani mai târziu față de cea din Iași, de exemplu. Proiectul a fost realizat de către arhitectul Silvia Grumeza, iar la începuturile sale, pe teritoriul grădinii puteam găsi peste 1600 de specii de plante, iar în ziua de azi, din păcate, puțin peste 200.

Grădina Botanică din Timișoara reprezintă un prilej inedit pentru localnici, dar și pentru turiști, de a se relaxa într-o oază de vegetație, unde vor avea la fiecare pas priveliști deosebite cu flori, ziduri vechi, fântâni arteziene, și multe altele. În plus, găsim o mulțime de plante rare, cum ar fi Kalopanax pictus, Cercidiphyllum japonicum, Phyllostachys aurea, Quercus macrocarpa, și multe altele.

Totuși, este posibil ca grădina să sufere niște modificări în viitorul apropiat, deoarece se dorește construirea unui amfiteatru pe teritoriul ei, a unui ceas solar, a unei fântâni arteziene, dar și plantarea unor copaci care sunt de origine mediteraneană. În prezent, Grădina Botanică este împărțită în următoarele sectoare: Flora ornamentală, Flora și vegetația României, Flora regiunii mediteraneene, Flora Americii, Flora Asiei, Sistematica plantelor, Flora medicinală și Flora tropicală.

Grădina Botanică din Timișoara se află în apropierea vechii cetăți, în centrul vechi al orașului, iar intrările principale se află pe Calea Alexandru Ioan Cuz, în apropierea Spitalului Clinic Municipal de Urgență. Acesta poate fi vizitat în orice moment al zilei, iar intrarea este gratuită.

Date de contact:

Adresă:                       Calea Alexandru Ioan Cuza, Cod: 300254, Timișoara, jud. Timiș

Coordonate GPS:       45.761227 // 21.226680

Surse:                         discovertimis.com // www.dmmt.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera