Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj Napoca

Grădina Botanică Alexandru Borza este una dintre cele mai frumoase de pe teritoriul întregii țări. În România există 9 grădini botanice, cea mai veche fiind Grădina Botanică Anastasie Fătu din Iași, inaugurată în anul 1856. Cea din Cluj a fost deschisă în 1920 și se întinde pe o suprafață de 14 hectare.

Grădina se află în partea de Sud a orașului Cluj și este administrată de Universității Babeș-Bolyai. Aici putem găsi o mulțime de specii de plante, peste 10.000 la număr, dar și diferite obiective de interes turistic, cum ar fi Grădina Japoneză, Grădina Romană, statuia lui Ceres, și multe altele.

Grădina Japoneză prezintă o grădină și o căsuță cu un design specific culturii din celebra insulă de pe continentul asiatic. Grădina Romană are în componența sa rămășițe arheologice din vechea cultură ce a aparținut orașului Napoca acum câteva mii de ani. Ceres este zeița cerealelor și a pâinii, iar ea este expusă lângă o zonă dezvoltată din punctul de vedere al agriculturii, unde sunt crescute mai multe soiuri românești.

De-a lungul celor 14 hectare găsim, pe lângă cele exemplificate mai sus, și sere cu plante tropicale și subtropicale, care oferă o atmosferă relaxantă și, totodată, exotică a zonei unde sunt expuse. Mai mult decât atât, toate expozițiile de pe meleagurile grădinii sunt cu totul și cu totul impresionante. Avem, printre altele, și expoziții cu flori originare din Munții Caucaz și, de asemeni, din Munții Himalaya. Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj Napoca este incredibil de diversă și încearcă prin toate mijloacele posibile să atragă cât mai mulți localnici și turiști de pretutindeni.

Accesul pe poarta principală a Grădinii Botanice din Cluj se face de pe strada Republicii, la numărul 42. Dacă folosești autobuzul sau troleibuzul pentru a ajunge la destinație, atunci este bine de știut că sunt disponibile următoarele mijloace de transport în comun: Autobuzele 30, 35, 42, 50L, M12 și M26 și troleibuzele 1, 2, 5 și 6.

Adresă:                      Strada Republicii 42, Cod: 400015, Cluj-Napoca

Nr. tel:                       0264 592 152

Surse:                         gradinabotanica.ubbcluj.ro

Citeste articolul complet despre Gradina Botanica din Cluj Napoca

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera