Festivalul Bujorului de la Gura Raului - Sibiu

Festivalul Bujorului de la Gura Raului - Sibiu. La sfârșit de iunie, bujorul de munte este personaj principal în Gura Râului, iar gurenii nu ezită să-i dedice un festival . Festivalul Bujorului de Munte se desfășoară la Gura Râului, și aduce produse gastronomice tradiționale, jocuri și dansuri populare. La inițiativa domnului Câmpean Dumitru, în anul 2004 a apărut Festivalul Bujorului pentru intensificarea idei precum că turismul rural este stâns legat de păstrarea și valorificarea tradițiilor populare. Festivalul se desfășoară în prima săptămână a lunii iulie, când bujorul de munte (rododendronul) înflorit la Iezerele Cindrelului dă culoare roșiatică acestei caldări glaciare.

Festivalul este împărțit în două: prima parte are loc sâmbătă seara când se organizează o cină ca la stână cu cocoloș de brânză, tocană la ceaun, foc de tabără, muzică și costume populare. A doua parte a festivalului cuprinde spectacole de muzică și dans popular.

Festivalul a devenit o emblemă a satului Gura Râului, care este una dntre puținele sate unde încă se îmbracă portul popular duminica și în zilele de sărbătoare.

Sursa: jurnaldecalatorie.eu

 

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Festivalul Bujorului de la Gura Raului - Sibiu

1 proprietati