Festivalul Bujorul de Munte de la Gura Râului – Sibiu

Festivalul Bujorul de Munte are loc în fiecare an pe 30 Iunie și este organizat de către Primăria Gura Râului, iar după multe decenii el a fost amânat în 2020, datorită regulilor implementate în timpul pandemiei care a luat lumea prin surprindere.

Gura Râului este satul de reședință din comuna cu același nume ce a fost atestat în mod oficial în anul 1380 și prezintă mai multe obiective turistice importante pentru români. Biserica Cuvioasa Paraschiva (știută de către localnici ca și „Biserica Mică”) este unul dintre cele mai vechi monumente din întreaga zonă denumită „Mărginimea Sibiului”, Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril este o bijuterie arhitecturală rar găsită în întreaga țară, barajul ne oferă o sumedenie de priveliști de neuitat, pârtia de schi este oferită pentru turiști an de an, și așa mai departe. Deși comuna este relativ mică în comparație cu altele din România, ea ne oferă tot ce avem nevoie pentru a avea o vacanță incredibilă.

Festivalul Bujorul de Munte este, de fapt, o demonstrație a culturii acestei zone. Localnicii prezintă o vedere de ansamblu privind viața tradițională, fie că vorbim de haine, mâncăruri, dansuri, și așa mai departe. Acest festival este unic din județul Sibiu iar el atrage, an de an, mii de turiști din toate județele din România.

Gura Râului se află la doar 17 kilometri de Sibiu și se află pe hartă în partea de Sud Vest. Dacă pleci din centrul Sibiului, pentru a ajunge aici va trebui să urmezi cursul străzii E81, iar în dreptul localității Cristian trebuie să faci stânga pe DJ106E, după în Orlat iarăși stânga pe DJ106J. După Orlat, următoarea localitate, la doar câțiva kilometri distanță, este Gura Râului. Este bine de știut că pentru acest festival intrarea este gratuită.

Date de contact:

Adresă:                                   Sud Vest de Sibiu, comuna Gura Râului

Sursa: jurnaldecalatorie.eu

 

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Festivalul Bujorul de Munte de la Gura Râului – Sibiu

1 proprietati