Expoziția Muzeală Istoricul Industriei Textile din Cisnădie – Sibiu

La 10 kilometri distanță de Sibiu se află Cisnădie, un oraș iconic din această parte a României. În mod unic, el este situat undeva pe Valea pârâului Argintului, pe Valea pârâului Ursului și, în același timp, la poalele munților Măgura Cisnădiei.

Cisnădie este un oraș cu o istorie lungă, fiind atestat încă de la începutul secolului al XIII-lea, mai exact în 1204. De fapt, este crezut că localitatea ar fi mult mai veche, deoarece ea a fost fondată de către coloniștii germani în jurul anului 1100. Aceștia au fost chemați de către regele Ungariei din acea perioadă, Geza al II-lea, pentru a apăra teritoriul de invazia popoarelor cuceritoare, în special împotriva tătarilor. Cisnădie este știut pentru numărul mare de obiective turistice ce pot fi găsite aici, cum ar fi primul ceas cu turn din întreaga regiune istorică a Transilvaniei în 1425 și primul paratrăsnet instalat pe Biserica Fortificată. Totuși, ei au fost primii din România și în alte aspecte mai puțin pozitive, cum ar fi la numărul de victime prin crearea unui lagăr pentru prizonieri de către Imperiul Sovietic în 1944.

Expoziția Muzeală Istoricul Industriei Textile are în componența sa exponate care pot fi lesne de înțeles doar de la denumirea muzeului. Acesta are o istorie bogată privind industria textilă și se află poziționată în același complex care conține și vechea Biserică Fortificată, inaugurată în secolul al XIII-lea. Aici putem găsi exponate care prezintă steagurile breslei postăvarilor, război de țesut foarte vechi, utilaje și manuale ce au fost folosite pentru prelucrarea lânii acum 300 de ani, darac cu discuri, și multe altele.

Majoritatea muzeelor, printre care și cel în cauză, se află în centrul istoric al Cisnădiei, înconjurate de Strada Apărării, Strada Patrioților și Strada Cetății. Pentru a ajunge aici din Sibiu, vei avea de parcurs doar 12 kilometri cu mașina, înspre Sudul orașului. Vei parcurge strada Grigore Ionescu, care trece prin Seviș, peste podul ce traversează Râul Seviș, după care vei ajunge pe Strada Sibiului ce te va duce în centrul Cisnădiei. 

Date de contact:

Adresă:                                               Str. Apărării nr. 2, Cod: 555300, Cisnădie

E-mail:                                               primarie@cisnadie.ro

Nr. tel:                                                0269 563 141                                           

Coordonate GPS:                               45.71336 // 24.15230         

Surse:                                                 ghidulmuzeelor.cimec.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Expoziția Muzeală Istoricul Industriei Textile din Cisnădie – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.