Detunata Goală și Detunata Flocoasă din Bucium

Detunata Goală și Detunata Flocoasă din Bucium reprezintă împreună un obiectiv turistic de mare interes pentru români, dar și pentru mulți europeni, fiind o arie protejată prin lege. Aceasta prezintă o zonă fără prea multă vegetație, cu pereți stâncoși extrem de impozanți, cu o înălțime maximă de aproximativ 75 de metri. Aceste stânci sunt formate de andezit și bazalt, după milioane de ani de căderi din masivul de piatră din munții din apropiere.

După cum bine știm, românii iubesc legendele, iar fiecare loc de acest gen vine cu o poveste inedită, moștenită de la strămoșii noștri. Conform legendei, aici trăiau mai de mult uriași și zâne, iar acestea din urmă erau omorâte de către conducătorul uriașilor, ori câte ori acesta avea ocazia. La un moment dat, fiul conducătorului uriaș era singur printre munți, când la un moment dat a găsit o zână într-una dintre peșteri. Aceasta văzându-l pe uriaș, a vrut să fugă, dar fiul conducătorului a reușit să o convingă să stea, pentru că el nu avea aceleași principii ca și tatăl său. Fiul s-a îndrăgostit de zână, iar conform legendei, acesta s-a întâlnit în fiecare zi, pe ascuns, cu ea. După ce tatăl l-a urmărit pe fiul, i-a surprins pe cei doi unul în brațele celuilalt, omorându-i pe amândoi. În același moment, pământul s-a deschis și a ieșit infernul, înghițind toți uriașii din munți, dar și pe cei doi îndrăgostiți, iar în locul flăcărilor au apărut cele două detunate.

Pentru a ajunge aici va trebui să ajungi în localitatea Bucium din Munții Metaliferi, iar dacă vii dinspre Abrud fă stânga pe Drumul Comunal 117, din dreptul Pensiunii Carmen. După doar 5-10 minute de mers cu mașina vei ajunge aproape de destinație, la 1 kilometru de detunate, de unde va trebui să mergi pe jos.

Adresă:                                   DC117, localitatea Bucium (partea de Nord, după Valea Șeșii)

Coordonate GPS:                   46.277133 // 23.197119

 Surse:                                     planiada.ro // Foto by: turismalba.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Detunata Goală și Detunata Flocoasă din Bucium

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.