Despre Galati

 Galati este cel mai mare oras si totodata resedinta judetului Galati,situat in aproprierea imbinarii celor 3 granite din Moldova. Este unul dintre cele mai importante centre de desfacere din Romania.

Activitatea economica a orasului s-a dezvoltat in jurul Santierului Naval, al Portului Fluvial si a Combinatului Siderurgic Areclor-Mittal. Primele dovezi ale asezarii au fost descoperite pe malul din est al baltii Malina unde au fost gasite fragmente de ceramica, unelte din stilex si os ce dateaza din neolitic. Aici s-a mai gasit si un sceptru de piatra din perioada de sfarsit a Epocii Bronzului. 

Prima atestare a orasului dateza inca din 1445 intr-un act semnate de domnitorul Stefan al II-lea. Dupa cuceririle cetatilor Chilia si Cetatea Alba, Galati a devenit un oras foarte important cu rol economic fiind o piata de comert interna si polono-turca. Acesta a fost primul oras din Romania care a construit si oficiind o statuie a poetului Mihai Eminescu.

Etimologia numelui Galati provine de la „Gallati” si „Kallatiasy”, inscriptii grecesti gasite pe o colectie de monede de argint ce au la baza denumirea provinciei Galatia din Asia Mica.

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Despre Galati

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.