Colecția Oologică Kalaber Ladislau din Reghin

Reghin este un oraș ce se află în partea centrală a județului Mureș, la Nord de Târgu Mureș, la 32 de kilometri distanță. Prima atestare documentară a orașului a avut loc în anul 1228, fiind una dintre cele mai vechi așezări din România. Istoria sa este vastă, chiar și dacă vorbim de perioada recentă, de după 1990. De exemplu, în ultimii 30 de ani, după revoluția din ’89, aici au fost produse singurele tractoare din România, începând cu anul 2018. În plus, pe teritoriul său avem o sumedenie de obiective turistice, cum ar fi Biserica reformată de pe strada Toamnei, construită în secolul al XIII-lea, Biserica romano-catolică din Apalina, ridicată în secolul XVIII, parcul central, și multe altele.

Colecția Oologică Kalaber Ladislau din Reghin este cel mai mare muzeu de acest gen din România și din Europa de Est. Oologia – cunoscută în mod popular ca și ovologia – este o ramură a ornitologiei, care la rândul ei reprezintă o ramură a zoologiei. Ornitologia studiază păsările din punct de vedere morfologic, anatomic, fiziologic, ecologic și taxonomic. Morfologia descrie aspectul interior al animalelor, anatomia descrie structura internă, fiziologia descrie funcția organelor interne, ecologia descrie relațiile stabilite de acestea cu mediul înconjurător, etologia descrie comportamentul, iar taxonomia descrie așezarea speciilor în ordine filogenetică.

Oologia e o ramură care se concentrează pe formarea și dezvoltarea oului, dar și a cuiburilor de păsări. Originea cuvântului oologie vine din limba greacă, iar cuvântul original e o formație dintre „ou” și „știință”. Dacă ești un pasionat al acestei nișe, atunci muzeul în cauză trebuie să îl vizitezi neapărat, deoarece acolo vei găsi peste 200 de specii de păsări clocitoare, native întregului continent European.

Reghin se află la 32 de kilometri în partea de Nord a reședinței de județ, aceste două orașe fiind legate de Drumul Național DN15.

Surse:                                     obiective-turistice.ro // romguide.ro // ro.wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Colecția Oologică Kalaber Ladislau din Reghin

1 proprietati