Cheile Râmețului din Teiuș

Cheile Rametului sunt situate in apropierea Manastirii Ramet, in partea central-estica a Muntilor Trascaului, pe cursul mijlociu al Vaii Geoagiului in judetul Alba Cheile Rametului se afla la 4 km de manastirea cu acelasi nume, si reprezinta cel mai mare obiectiv natural din Muntii Trascaului numarandu-se printre cele mai deosebite obiective turistice din Muntii Apuseni, recunoscute pentru salbaticia si frumusetea lor unica. Datorita cadrului natural spectaculos si a elementelor carstice deosebite pe care le are au fost declarate rezervatie geologica, speologica si paleontologica.

Cheile Râmețului este o zonă naturală protejată care se află în Munții Trascăului din Munții Apuseni, foarte bogată în priveliști spectaculoase, de care mulți turiști efectiv se îndrăgostesc atunci când pășesc pe meleagurile ei pentru prima dată. Aceasta este formată din două masive de calcare mezozoice din jurasic, o zonă impresionantă de chei, o mulțime de peșteri, creste, păduri virgine, și multe altele.

Există două trasee pe care turiștii le preferă când ajung în Cheile Râmețului. Primul dintre ele este cel care urmează, într-un mod sau altul, cursul de apă al pârâului din rezervație. Dar acesta este un traseu destul de ușor, al 2-lea fiind unul care oferă priveliști mult mai frumoase, deoarece are loc la o altitudine mai ridicată. De-a lungul celui de-al 2-lea traseu, vei merge pe versantul stâng al cheilor, de unde vei putea admira o priveliște panoramică a întregii zone. Durata celui de-al doilea traseu este de maximum 6 ore, dus și întors.

Indiferent de traseul pe care îl alegi, vei putea observa la un moment dat o casă, singura de altfel din acea zonă. Aceasta a fost inițial abandonată acum multe decenii, dar ea a fost populată de către o familie care a dorit să trăiască într-un mediu curat și lipsit de civilizație. Aceștia oferă, totodată, spre chirie o cameră, pentru turiștii care vor să trăiască în același mod cum o fac și ei. Cheile Râmețului este un loc special în România, și este sincer un păcat faptul ca zona nu este vizitată de mai mulți români. Cu siguranță toți cei care ajung aici vor dori să revină în fiecare an.

Cheile Râmețului se află în apropierea Mănăstirii Râmeț, iar pentru a ajungi aici va trebui mai întâi să ajungi la lăcașul de cult. Dacă vii dinspre Aiud, atunci în dreptul localității Teiuș va trebui să faci dreapta pe Drumul Județean DJ750C, iar când ajungi la mănăstire continui pe Drumul Comunal DC128 până la capătul acestuia, de unde va începe de fapt aventura de mult așteptată.

Adresă:                                   Vest de Mănăstirea Râmeț, între Aiud și Abrud

Coordonate GPS:                   46.295060 // 23.465446

Surse:                                     eunis.eea.europa.eu // Foto by: flickr.com

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cheile Râmețului din Teiuș

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.