Cheile Bicazului din județul Neamț

România este o țară incredibil de frumoasă, cu multe zone superbe care ne îmbibă sufletul și ne ajută să uităm de problemele din viața de zi cu zi. Cheile Bicazului este una dintre aceste zone și este localizată în Munții Hășmașului din Carpații Orientali, în partea central Nord Estică a țării noastre.

În mod oficial, Cheile Bicazului face parte din județul Neamț, deși, pentru o perioadă scurtă de timp, această zonă a fost administrată de județul Harghita, în anul 2019. Parcul Național Cheile Bicazului se întinde pe o suprafață de 6575 ha și cuprinde următoarele rezervații naturale: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Avenul Licaș, Masivul Hășmașul Mare (Piatra Singuratică și Hășmașul Negru), Suhardul Mic, Masivul Ghilcoș, Cheile Șugăului și Poiana Albă.

Pe teritoriul parcului pot fi găsite diferite specii rare de animale și faună, multe dintre ele protejate prin lege. Cele mai cunoscute specii de pe aceste meleaguri sunt: broasca cu burta galbenă, broasca mare de lac, broasca râioasă, tritonul de munte, șopârla de munte, vipera comună, șarpele de alun, fluturașul de stâncă, ciocănitoarea de munte, corbul, acvilă de munte, cerbul carpatin, capra neagră, și multe altele.

Pentru a putea ajunge în Parcul Național Cheile Bicazului, puteți alege drumul care vine dinspre Gheorgheni din județul Harghita, pe Drumul Național DN12C. Dacă veniți din partea opusă, din județul Neamț, atunci puteți alege drumul care vine dinspre Piatra Neamț, și anume Drumul Național DN15. Există și modalități de a călători folosind transportul în comun, dar nu îl putem recomanda, datorită situației actuale privind restricțiile impuse la nivel național, din cauza pandemiei.

Dacă doriți o vacanță deosebită, unde priveliștile și starea de bine predomină pe tot parcursul călătoriei, atunci veniți la Parcul Național Cheile Bicazului și nu veți regreta, pentru nici un moment, decizia luată.

Adresă: DN12C, județul Neamț

Surse: Calatoresc.ro si ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cheile Bicazului din județul Neamț

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.