Cetatea Taraneasca Rasnov

Fiind una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania, Cetatea Rasnov este monument national de clasa A. Este situata pe dealul calcaros din Sudul orasului Rasnov si se presupune ca ar fi fost construita an perioada 1211 – 1225. Ea a fost ridicata pentru apararea locuitorilor Tarii Barsei ampotriva tatarilor, iar pozitionarea ei pe o culme stancoasa a favorizat acest lucru. Turnul Vechi, un turn patrat, este amplasat an curtea exterioara a cetatii, pe latura vestica fiind amplasat Turnul Armelor, iar pe latura estica, Turnul Bathory.

An interiorul cetatii exista si o fantana, de unde se aprovizionau locuitorii ei an timpul invaziilor. Adanca de 143 de metri, se spune ca ar fi fost sapata de prizonierii turci, carora li s-ar fi promis eliberarea, an schimbul muncii prestate. Pe peretii ei se pot vedea scrise versuri din Coran de catre acestia, care au lucrat la ea timp de 17 ani.

Localizare:

Cu automobiloul, pe E 574 din Brasov spre Pitesti. Din Bucresti, accesul an Rasnov se face DN1, iar dupa Azuga, stanga pe 73 A.

Site web: www.cetatea-taraneasca-rasnov.ro 

Sursa foto: freepik.com

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera