Ceasul floral din Timișoara – județul Timiș

Timișoara este unul dintre cele mai mari și vechi orașe din România și reprezintă centrul economic din partea de Vest a țării. El este știut ca „Mica Vienă”, deoarece prezintă o mulțime de elemente arhitecturale care se aseamănă cu cele din capitala Austriei. Totuși, nu este de mirare că avem multe clădiri care își au originea din perioada dominației Imperiului Austro-Ungar, deoarece, pentru o perioadă mare din istoria noastră, România a fost sub ocupația altor popoare cuceritoare.

Ceasul Floral se află în Parcul Civic din Timișoara și a fost, cel puțin la crearea lui, funcțional datorită unui mecanism ingenios. Cu toate acestea, el a devenit nefuncțional la scurt după inaugurarea lui, iar pentru o perioadă destul de lungă, de peste 30 de ani, el nu a fost reparat. Dar, la începutul anului 2020, a fost propus un proiect de către autorități în care s-a decis restaurarea și repararea întregului sistem, pentru a putea fi o atracție veritabilă a Timișoarei în anul 2021, când orașul va fi Capitală Culturală Europeană.

Ceasul floral este recunoscut de către localnici ca fiind un obiectiv turistic emblematic pentru Timișoara, iar proiectul de reabilitare este unul care promite multe, cel puțin pe hârtie. El propune ca ceasul să fie decorat într-un mod anume: fiecare oră să fie reprezentată de înflorirea unei flori anume. De exemplu, consilierul local Simion Moșiu a declarat că dorește ca ora 5:00 să fie marcată cu flori de dovleac și mac, ora 6:00 cu flori de păpădie, cicoare și susai, ora 7:00 cu floare de luceafăr, și așa mai departe.

Proiectul a fost inițiat în luna mai, în anul 2020, dar el nu a fost pus în aplicare nici măcar în ziua de astăzi. Ceasul se află în interiorul Parcului Civic și este deschis în fiecare zi, 24 de ore din 24.

Date de contact:

Adresă:                                               Parcul Civic, Timișoara, jud. Timiș

Coordonate GPS:                               45.754024 // 21.231554

Surse:                                                 stiriletransilvaniei.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Ceasul floral din Timișoara – județul Timiș

1 proprietati