Castelul Corvinilor - Cetatea Medievală a Hunedoarei

Castelul Corvinilor este o construcție medievală superbă care se află în orașul Hunedoara, din județul cu același nume. Acesta este unul dintre cele mai mari castele din Europa și se află totodată pe lista celor 7 minuni din România, unde regăsim: Ansamblul sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu, Fortărețele dacice din Munții Orăștiei, Cetatea Alba Carolina, Palatul Culturii din Iași, Bisericile pictate din Nordul Moldovei și orașul Sibiu (da, orașul Sibiu se află pe această listă).

Castelul Corvinilor a fost construit inițial în jurul anului 1450 și prezintă două stiluri arhitecturale: gotic și renascentist. Totuși, castelul a fost renovat și unele părți au fost reconstruite de-a lungul anilor, deoarece el reprezenta una dintre cele mai importante posesii ale lui Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei între anii 1441 și 1446 și rege al Ungariei între anii 1446 și 1553. Iancu de Hunedoara a fost tatăl lui Matia Corvin, unul dintre cei mai importanți regi pe care i-a avut Ungaria, el conducând regatul timp de 32 de ani, între 1458 și 1490.

Castelul este deschis pentru public în fiecare zi. Lunea programul este de la 12:00 la 17:00, în timp ce în restul zilelor castelul este între 09:00 și 17:00. Accesul pentru persoanele cu handicap și însoțitorii este gratuită, dar și pentru copiii preșcolari. Prețul de intrare pentru un adult este de 35 RON, pentru elevi și studenți 7 RON, iar pentru pensionari 17 RON. Dacă dorești să faci poze sau să filmezi, va trebui să plătești o taxă de 5 RON, respectiv 15 RON. Dacă te afli într-un grup de minimum 20 de persoane, poți primi o reducere de aproximativ 30%.

Este bine de știut că pentru a ajunge în orașul Hunedoara nu poți folosi trenul, deoarece o parte din linia ferată este privată, iar acest serviciu public nu este oferit aici. În schimb, trebuie să iei un autobuz/ autocar care face legătura între Deva și această parte a județului. Distanța dintre Deva și orașul Hunedoara e de doar 17 kilometri, iar distanța e parcursă în mai puțin de 30 de minute cu un mijloc de transport în comun.

Date de contact:

Adresă:                       Curtea Corvineștilor nr. 1-3, Cod: 331141, Hunedoara

E-mail:                       contact@castelulcorvinilor.ro

Nr. tel:                        0786048718

Surse:                         www.castelulcorvinilor.ro/


Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Castelul Corvinilor - Cetatea Medievală a Hunedoarei

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.