Cascada Vârciorog din Arieșeni

Cascada Vârciorog se află în Sud Estul Munților Bihorului, la poalele Vârfului Piatra Grăitoare, și este situată la o altitudine de aproximativ 1090 de metri. Căderea apei este de 15 metri, iar peisajul înconjurător este unul sălbatic și impresionant, datorită pădurii de molizi și de brazi care înconjoară cascada. Cascada Vârciorog a fost clasificată ca și rezervație peisagistică, datorită frumuseții sale.

Deși cascada poate fi vizitată oricând de-a lungul unui an, este recomandat să mergi aici pe perioada primăverii, deoarece atunci debitul de apă își atinge apogeul, efectul vizual fiind unul de-a dreptul deosebit. Totuși, și iarna avem parte de priveliști deosebite, deoarece cascada îngheață și formează un ghețar. Drumul de la Arieșeni către cascadă este unul mediu ca și dificultate, nefiind prietenos cu cei care au probleme de sănătate. Totuși, după doar 2 ore de mers printr-o cărare marcată, vei ajunge la destinație. Cărarea este de fapt un drum forestier, care oferă imagini de ansamblu de vis la fiecare pas pe care îl vei face.

În apropierea satului de origine, avem mai multe obiective turistice pe care trebuie să le vizitați, cum ar fi Vârful Bihorul – cel mai înalt din Munții Apuseni; Vârful Curcubata Mică – de unde poate fi observată o imagine panoramică cu Țara Moților, Arieșul Mare și Mic; Vârful Piatra Grăitoare; Vârful Găina – unde poate fi găsit bustul lui Avram Iancu; Vârful Tăul Mare – aici se află singurul lac de creastă din Munții Apuseni; Vârful Țapul; și multe altele.

Cascada se află în partea de Nord Vest a satului din care face parte, Arieșeni, iar pentru a ajunge aici va trebui să mergi de-a lungul Drumului Național DN75, din satul de reședință spre Izlaz, unde poți parca și urma drumul forestier marcat pe jos.

 Adresă:                                   Vest de Izlaz, Munții Bihorului, Arieșeni

Coordonate GPS:                   46.48085 // 22.69384

 Surse:                                     cnipt.primariacimpeni.ro //  www.arieseni.pro

Foto by: arieseni-apuseni.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cascada Vârciorog din Arieșeni

1 proprietati