Cascada Strungi din Sighetu Marmației – Maramureș

Maramureșul are în componența sa o mulțime de cascade, fiecare fiind deosebit de frumoase datorită zonei din care fac parte. Oricine vizitează meleagurile sale va dori, adeseori, să se oprească pentru a absorbi priveliștile unice și crude din partea de Nord a țării noastre. Cascada Strungi din Sighetu Marmației s-a format după ce un pârâu a curs pe culmile Munților Vulcani Ignis timp de sute de mii de ani. Aceasta are o înălțime de doar 20 de metri, dar nu veți regreta nici un moment alegerea făcută de a vizita acest tărâm magic. Aceasta se află la o altitudine de peste 1000 de metri și este un punct turistic agreat de către toți iubitorii de natură.

Întreaga zonă este acoperită de păduri virgine de fag, molid, paltin, ulm, și multe altele. Pe perioada iernii priveliștile sunt superbe, deoarece apa îngheață pe cursul ei și reprezintă un aspect aproape unic în țara noastră. Cu toate acestea, pe perioada primăverii, blocurile de gheață se pot desprinde de pe peretele cascadei, de aceea este recomandat să păstrați o distanță sigură de acesta pentru a evita o tragedie ce se poate întâmpla în orice moment. De exemplu, în anul 2011 a avut loc un accident morbid, deoarece o masă mare de gheață s-a desprins și a luat cu ea o victimă: un geolog - al cărui nume va fi protejat - președintele unui club de speologie.

Pentru a ajunge la cascadă este recomandat să plecați din Sighet, Iapa sau Șugău, deoarece avem parte de un traseu marcat până la cabana Agriș, care se află foarte aproape de destinația noastră. Sighetu Marmației este o zonă sălbatică, cu multe drumuri forestiere și este ideală de parcurs pentru toate grupurile de vârstă.

Adresă:                               Munții Vulcanici Ignis, Cod: 435500, Sighetu Marmației

Surse:                                   www.gazetademaramures.ro / turismmaramures.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cascada Strungi din Sighetu Marmației – Maramureș

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.