Cascada Oșelu din Boga

Cascada Oșelu se află într-o rezervație naturală extrem de frumoasă care conține o mulțime de cascade. Avem în Valea Oșelu 7 cascade, care sunt întinse de-a lungul unui traseu destul de greu de terminat. El presupune o condiție fizică destul de bună și ceva experiență în alpinism. Seria de cascade fac parte din Canionul Oșelu, una mai deosebită decât cealaltă. Dar pentru a le putea vizita pe toate va trebui să completezi o cerere de vizitare pentru Serviciul Județean Salvamont – Salvaspeo Bihor și să depui o cerere de avizare către Administrația Parcului, deoarece traseul nu reprezintă un circuit turistic. 

Boga este un sat din județul Bihor care ascunde multe obiective de care mulți dintre noi nici nu am auzit. Parcul Natural Apuseni nu are doar un canion în componența sa, ci patru. Dar în cel în cauză deține cu siguranță cel mai greu traseu. Cu toate acestea, Cascada Oșelu este ultima din circuit și se poate ajunge la ea pe jos, pe un traseu foarte ușor, din Boga. 

Cascada Oșelu este numită, de fapt, Cascada Schmidl și a fost botezată astfel în memoria lui Adolf Schmidl, un geograf vienez. Dacă, totuși, dorești să mergi pe traseul alpinist, atunci trebuie să iei în considerare următoarele aspecte:

  • Să verifici tot timpul pronosticul meteo, deoarece o viitură face imposibilă ieșirea din traseu;
  • Să ai tot timpul la tine apă, folia de supraviețuire, trusa de prim ajutor, dar și un bidon sau sac etanș pentru a păstra mâncarea sau sacul speologic
  • Să marchezi din timp jumătatea corzii
  • Să găurești baza sacului speologic, ca să nu aduni apă în el.

Cascada Schmidl face parte dintr-o serie de cascade ce se află de-a lungul unui traseu greu din Canionul Oșelu. Este extrem de ușor să ajungi la ultima cascadă, dar celelalte pot fi atinse doar prin practicarea alpinismului.

Coordonate GPS:    46.60810; 22.67274

Sursa: Calatoresc.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cascada Oșelu din Boga

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.