Cascada Bâlea Lac

Cascada Bâlea poate fi găsit în apropierea celebrului lac glaciar, Lacul Bâlea, un obiectiv turistic vizitat de foarte mulți români în fiecare an. Acesta se află la o altitudine de peste 2.000 de metri, în inima Munților Făgăraș, unii dintre cei mai frumoși și impozanți din întregul lanț carpatic.

Indiferent de cât de dificil poate fi de parcurs Transfăgărășanul, priveliștile oferite odată ajuns în vârf te vor lăsa fără cuvinte, mai ales pentru cei care vin aici pentru prima data. Pe perioada iernii, aici poți vizita hotelul de gheață, un obiectiv turistic absolut unic în România, și foarte rar întâlnit pe întreaga planetă. Mai mult decât atât, de aici poți să urmezi anumite trasee montane care te pot duce la cele mai înalte vârfuri de pe teritoriul țării noastre, cum ar fi Vârful Moldoveanu de 2544 de metri, Vârful Negoiu de 2535 de metri și Vârful Vânătoarea de 2507 metri.

Deși distanța dintre Sibiu și Cascada Bâlea este de doar 65 de kilometri, acest traseu poate dura uneori și peste două ore, din cauza problemelor asociate cu strada E68, dar și din cauza vitezei mici cu care trebuie să circuli de-a lungul serpentinelor din Transfăgărășan. Distanța dintre Lacul Bâlea și Cascada Bâlea este de aproximativ 6 kilometri, cascada aflându-se în Nordul masei de ape glaciare. Este bine de știut, totuși, că pentru a ajunge la Lacul Bâlea este recomandat să folosești telecabina care pleacă din cascada care îi poartă numele, deoarece traseul montan nu este unul tocmai prietenos. Prețul pentru a urca la Lacul Bâlea sau a coborî la cascadă este de 40 de RON pentru adulți, între 15 și 20 de RON pentru copiii sub 12 ani. În plus, este bine de știut că dacă dispui de bagaje, atunci vei plăti 10 RON pentru unul mare și 5 RON pentru un bagaj mic.

Localizare:

Cascada Balea Lac se afla langa soseaua Transfagarasan, accesul facandu-se de pe sosea pana la cabana Balea Cascada, iar de acolo, pe traseul marcat cu rosu, aproximativ 50 de minute de mers pe jos pana la cascada.

Din telecabina, privelistea asupra cascadei este impresionanta. Lungimea traseului parcurs cu telecabina este de 3700 de metri, pornind de la Balea Lac si ajungand la Balea Cascada.

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Cascada Bâlea Lac

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.