Casa Memorială Octavian Goga din Rășinari – Sibiu

Rășinari este casa a mai multor nume celebre din istoria României, nu doar pentru Octavian Goga. De exemplu, pe teritoriul localității putem găsi și vizita Casa Memorială a lui Emil Cioran, unul dintre cei mai mari filozofi și eseiști pe care i-a avut țara noastră.

Octavian Goga a lucrat în viața sa ca și jurnalist, politician, dar este cunoscut mai degrabă pentru poeziile sale din perioada feudală a României. El s-a născut pe data de 1 Aprilie în 1881 și a murit pe 7 Mai în 1938, la vârsta de 57 de ani. Începutul și sfârșitul vieții le-a petrecut în Rășinari, o localitate cunoscută din România tocmai din cauza acestor două personaje care au modelat istoria și cultura țării noastre. Octavian Goga a fost unul dintre pionerii mișcării de revoluție naționalistă din Transilvania, dar a suferit mult din cauza aceasta, fiind închis pentru o perioadă destul de lungă de către conducătorii Imperiului Austro – Ungar. El a ajuns mai târziu Prim Ministrul României în anul 1937, fiind numit de către Regele Carol al II-lea. Din păcate, cel puțin la nivelul structurii școlare, nu învățăm prea multe despre viața lui, deși el a fost o piesă importantă – poate vitală – pentru dobândirea independenței noastre, ca români.

Casa Memorială Octavian Goga este o căsuță modestă, care prezintă cu exactitate modul în care trăia aceasta. În interiorul muzeului găsim diferite obiecte, diverse bucăți de mobilier, manuscrise și altele care i-au aparținut acestuia. Dacă ai puțin timp liber și te afli în Rășinari, nu vizita doar conacul lui Emil Cioran, ci fă un mic efort și oferă puțin respect marelui personaj Octavian Goga.

Pentru a ajunge la Casa Memorială Octavian Goga, este recomandat să ai ca punct de plecare orașul Sibiu și să urmezi șoseaua care duce spre Păltiniș, Rășinari fiind la doar 12 kilometri distanță de reședința județului, imediat după Parcul Natural Dumbrava Sibiului.

Date de contact:

Adresă:                                   Strada Popa Bratu, Cod: 557200, Rășinari

Coordonate GPS:                   45.70414 // 24.06727

Surse:                                     ghidulmuzeelor.cimec.ro // en.turism-transilvania.ro

Sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Octavian_Goga

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Casa Memorială Octavian Goga din Rășinari – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.