Casa memorială Emil Cioran din Rășinari – Sibiu

Emil Cioran este unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și filosofi români, care s-a născut în anul 1911 în localitatea Rășinari, dar și-a dat ultimul suflu în capitala Franței, în Paris, în anul 1995. Acesta a studiat în perioada adolescentă la Liceul Gheorghe Lazăr din Sibiu, după care s-a mutat în București pentru a urma Facultatea de Filozofie. Emil Cioran a fost coleg cu persoane care aveau să ajungă la fel de faimoase și celebre, cum ar fi Constantin Noica sau Mircea Eliade.

Emil Cioran a scos prima sa carte în anul 1934, care purta numele „Pe culmile disperării”, după care a eliberat „Cartea Amăgirilor” în 1935, „Schimbarea la față a României” în 1936 și multe altele. Chiar de la începutul carierei sale, el a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-ar fi putut produce țara noastră, primind astfel un premiu de excelență pentru opera sa, cel mai mare din acea perioadă. 

Casa unde a copilărit Emil Cioran pare a fi părăsită, fără a fi întreținută de către proprietar. Deși în trecut acesta îi lăsa pe turiști să o viziteze, acum proprietarul dorește să vândă clădirea și terenul pe care se află aceasta, cu o sumă fabuloasă: 500.000 de Euro. Primăria din Rășinari a încercat de nenumărate ori să achiziționeze Casa Memorială, dar ei nu dispun de astfel de fonduri, iar Ministerul Culturii refuză cu desăvârșire să sponsorizeze proiectul.

Pentru a ajunge la Casa Memorială Emil Cioran, va trebuie să urmezi cursul Drumului Județean DJ106A, pentru aproximativ 20 de kilometri, până când vei ajunge în localitatea Rășinari. Casa memorială se află pe Strada Emil Cioran, imediat ce aceasta se intersectează cu Strada Nicolae Bălcescu. Din păcate, în momentul de față, complexul este închis pentru public din motive ce nu au fost făcute publice până în prezent. Cu toate acestea, el poate fi admirat în toată splendoarea sa din exterior, întreaga localitate fiind o adevărată bijuterie arhitecturală datorită clădirilor istorice ce se află pe meleagurile sale.

Date de contact:

Adresă:                                   Strada Emil Cioran, Cod: 557200, Rășinari              

Coordonate GPS:                   45.70461 // 24.07022

 Surse:                                     www.georgianamihaila.ro // en.turism-transilvania.ro

Sursa: ro.wikipedia.org/wiki/Emil_Cioran

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Casa memorială Emil Cioran din Rășinari – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.