Biserica si palatul brancovenesc din Potlogi - Dambovita

Ansamblul brancovenesc din comuna Potlogi, judetul Dambovita, aflat la o distanta de 49 de km de Targoviste si 38 de km de Bucuresti. Ansamblul brancovenesc a fost construit in anul 1698 de Sf. Constantin Brancoveanu, pe locul gospodariei curtii boierului Dima. Astazi, din vechiul ansamblul brancovenesc din Potlogi se mai pastreaza doar Palatul Brancovenesc si Biserica Sfantul Dimitrie, zidita inca din anii 1683-1684. Restul ruinelor de aici sunt urme ale casei vechi sau alte cladiri ce au fost ridicate aici.

Ansamblul brancovenesc este impanzit de gradini si lacuri amenajate, care transforma acest loc linistit in un de relaxare si meditatie.

Palatul brancovenesc era impodobit cu decoratiuni florale care ofera acestuia o originalitate aparte. Pe acesta se remarca si terasele acoperite si deschise inspre exterior, catre gradina si lac, printr-un sir de arcade sprijinite pe coloane de piatra.Localitatea Potlogi este atestata documentar inca din data de 6 februarie 1580. Nnumele acesteia tragandu-se de la cuvantul vechi "potlog", care se traducea ca o bucata de piele naturala folosita de cizmari la captusirea incaltamintelor din piele.

Sursa: www.crestinortodox.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica si palatul brancovenesc din Potlogi - Dambovita

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.