Biserica Sfânta Treime din Sibiel

Biserica Sfânta Treime este un lăcaș sfânt din Sibiel ce a fost construit în jurul anului 1765 pe ruinele unei alte biserici mult mai vechi, iar aceasta se află la doar 500 de metri distanță, în direcția Estică, de centrul localității.

Mănăstirea a fost și încă este cel mai important centru religios, dar și cultural, din Sibiel. Mai mult decât atât, știm din scrierile istorice că biserica a ajutat localnicii în perioadele grele de foamete, ajutându-i pe aceștia cu diferite alimente, mai ales în perioada când România era asediată de diferite popoare cuceritoare, cum ar fi din cauza Imperiului Habsburgic sau Otoman.

Interiorul bisericii este o adevărată operă de artă, și nu neapărat din cauza stilului arhitectural și al elementelor structurale. De fapt, cel mai important aspect este cel reprezentat de un număr impresionant de icoane, dar și de modul în care se prezintă nava spre iconostas. Multe dintre icoanele regăsite în interiorul mănăstirii au fost donate de-a lungul anilor, unele dintre având chiar și câteva secole vechime. Conform scrierilor, Stan și Iacob, doi fii ai unor meșteri de renume din acea perioadă, au fost cei care au pictat lăcașul religios. Ambii tați ai acestor doi pictori erau preoți, ei fiind responsabili pentru opere de artă din Catedrala Sfânta Treime aflată în localitatea Blaj.

Dacă vii dinspre Sebeș și vrei să vizitezi Biserica Sfânta Treime, trebuie să urmezi cursul drumului E81 care trece prin Miercurea Sibiului și Apoldu de Sus, iar când vei ajunge în dreptul localității Săcel, trebuie să faci dreapta pe Drumul Județean DJ106D, iar mai apoi iarăși dreapta după ce traversezi râul Sibiel pe DJ106E. După aproximativ 2 kilometri pe DJ106E vei ajunge la destinație. 

Date de contact:

Adresă:                                   Strada Bisericii, DJ106E, Sibiel 557234

Coordonate GPS:                   45.76625 // 23.91333

Surse:                                     www.tripadvisor.com // www.sibiu-turism.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Sfânta Treime din Sibiel

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.