Biserica Romano-Catolică din Arad – județul Arad

Biserica Romano-Catolică din Arad a fost construită între anii 1902 și 1904 de către arhitectul Tabacovics Emil, iar elementele arhitecturale care predomină aici sunt majoritar renascentiste. Intrarea este formată de un semicerc, iar deasupra acesteia se află o sculptură deosebită, copiată după o lucrare celebră a lui Michelangelo. Altarul este construit din marmură albă și prezintă evenimente din viața Sfântului Anton de Padova. Mănăstirea are o înălțime de 56 de metri și a fost construită pe ruinele unei vechi biserici, știută ca și Biserica Minorita.

Clădirea are în componența sa o mulțime de vitralii și statui care înfățișează diferite personaje sfinte, o parte dintre ele fiind realizate de către sculptori celebri de acum 100 de ani, reprezentând adevărate opere de artă. Mai mult decât atât, putem găsi o orgă foarte veche ce are o acustică incredibil de bine optimizată, datorită celor 40 de registre cu 1200 de tuburi.

Mănăstirea se află în centrul istoric din Arad, la doar 5 minute de mers pe jos de Parcul Reconcilierii, Turnul de Apă, cetatea din Arad, Piața Catedralei și multe altele. Aradul este un oraș incredibil de frumos, cu o mulțime de clădiri vechi, care sunt extrem de bogate din punct de vedere istoric și cultural. Totodată, Aradul este un oraș extrem de variat când vorbim de factorul religios, deoarece există pe teritoriul său, printre altele, biserici luterane, ortodoxe, catolice, pocăite, dar și altele religii mai puțin cunoscute.

Biserica Romano-Catolică din Arad poate fi vizitată de către turiști doar în ziua de Marți, între orele 09 și 16. În plus, slujbele din cadrul mănăstirii sunt efectuate în 3 limbi diferite: română, maghiară și germană, iar acestea au loc doar în weekend, din cauza restricțiilor cauzate de pandemie.

Date de contact:

Adresă:                                   Calea Aurel Vlaicu 129, Arad, jud. Arad

Nr. tel:                                    0257 280 077

Coordonate GPS:                   46.19587 // 21.30692 

Surse:                                    ro.wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Romano-Catolică din Arad – județul Arad

1 proprietati