Biserica Fortificata din Dealu Frumos - Sibiu

În secolul al XIII-lea, pe teritoriul satului Dealu Frumos, apare pe hartă Biserica Fortificată, care avea rolul mai degrabă a unei cetăți. Aceasta era înconjurată de ziduri înalte, menite să protejeze complexul de atacul popoarelor cuceritoare. Totuși, aceasta nu a rezistat multitudinilor de lupte și a fost distrusă și refăcută de mai multe ori în istoria sa.

Dealu Frumos este o localitate destul de mică, unde nu aveam decât biserica ca obiectiv turistic, deși multe case sunt foarte vechi, probabil datând de sute de ani. În schimb, se merită să mergi aici doar datorită priveliștilor și a nivelului de relaxare pe care îl poți atinge. Localnicii sunt foarte primitori și nu vor ezita niciodată să te ajute, indiferent de ce probleme întâmpini.

Conform unor texte ce sunt imprimate în zidurile bisericii, aceasta a fost extinsă și mărită semnificativ în anul 1522, ca răspuns pentru atacurile otomanilor. De fapt, a fost o companie ce s-a derulat pe întregul teritoriu al României de astăzi, și nu numai, unde s-au mărit și îmbunătățit majoritatea zonelor importante și/ sau strategice.

În prezent, Biserica Fortificată este închisă pentru public și nu pot fi găsite date care specifică motivul. Cel mai probabil, așa cum este în cazul multor obiective turistice din România, nu este atribuit un buget și nu este nimeni angajat să se ocupe de muzeu.

Dealul Frumos se află pe hartă undeva între Mediaș și Făgăraș, aproape de granița dintre județele Sibiu și Brașov. Dacă vii dinspre Mediaș, trebuie să mergi în Sud pe DJ141, unde vei trece prin localitățile Moșna, Pelișor și Bârghiș, unde vei face stânga pe DJ106, trecând prin Agnita. Imediat după ultima localitate, strada se bifurcă în DJ106 și DJ105. Continuă pe DJ105 peste podul care traversează râul Hârtibaciu până în Dealu Frumos. Biserica Fortificată se află în centrul satului și este imposibil să o ratezi.

Adresă:                                   DJ105, Dealu Frumos

Coordonate GPS:                   45.98384 // 24.69660

Surse:                                     www.sibiu-turism.ro // www.cjsibiu.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Fortificata din Dealu Frumos - Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.