Biserica Fortificata din Cisnadie - Sibiu

Biserica Fortificată din Cisnădie a fost construită undeva în secolul al XIII-lea, deși prima atestare documentară a avut loc tocmai în anul 1349. Nu se știe cu exactitate ce stil arhitectural a fost folosit la construirea ei, dar conform scrierilor istorice ea a fost modificată în gotic de două ori, o dată în secolul XV și o dată în secolul XVI.

Într-adevăr, nu există documente oficiale care să ateste cu exactitate când a luat naștere orașul Cisnădie, dar se presupune că localitate exista aici chiar din secolul al XII-lea, dar a fost distrusă de asaltul poporului mongol. După ce a fost construit lăcașul religios, zona nu a scăpat de istoria neagră care acaparează o mare parte a României. De exemplu, undeva spre sfârșitul secolului al XV-lea, otomanii au atacat biserica și întreaga zonă, soldații noștri de atunci reușind să îi forțeze să se retragă, dar nu fără a avea pierderi mari. De aceea, în 1493 biserica a fost îmbunătățită din punct de vedere defensiv, prin construirea a trei rânduri de ziduri ce aveau rolul de a proteja zona.

Un aspect interesant legat de Biserica Fortificată din Cisnădie este acela că aici a fost instalat primul paratrăsnet din România. Acesta a fost adăugat pentru a proteja clopotul de fulgerele pe care acesta le atrăgea, fiind ars de mai multe ori.

Orașul Cisnădie, unde găsim Biserica Fortificată, se află la doar 12 kilometri de centrul Sibiului. Pentru a ajunge aici va trebui să călătorești în Sud de Sibiu pe Calea Cisnădiei, apoi pe Strada Grigore Ionescu (la intersecția cu DJ106C) și pe Strada Sibiului, care continuă după podul ce trece peste râul Seviș. Biserica Fortificată se află în centrul istoric al orașului, fiind un punct de vizitare iconic pentru Cisnădie.

Adresă:                                   Strada Cetății Nr. 1 – 3, Cod: 555300, Cisnădie

Coordonate GPS:                   45.71389 // 24.15236

Surse:                                     ekh.ro // sibiu-turism.ro // ro.wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Fortificata din Cisnadie - Sibiu

1 proprietati