Biserica Evanghelică din Ruși – Sibiu

În comuna Slimnic, la Nord de aceasta, se află satul Ruși, o localitate ce a fost atestată în documente pe data de 19 August, în 1424. Din punct de vedere istoric, știm că aici a existat o așezare daco – romană, dar acest aspect este regăsit în multe dintre localitățile din regiunea istorică a Transilvaniei. E posibil, totuși, ca romanii să fi avut un interes special aici datorită izvoarelor sărate gazifere, deși ele au apărut în scrieri oficiale abia în anul 1871.

În anul 1741 sașii – locuitorii din Ruși din acea perioadă – au decis să construiască un complex care să aibă trei roluri: religios, unde să își poată depozita alimentele și alte lucruri, dar și de protecție împotriva popoarelor cuceritoare. Complexul a primit denumirea de „Biserica Evanghelică”, aspectul sacru fiind cel care primează în teritoriul pe care îl ocupă. Din păcate, monumentul nu a rezistat foarte mult timp, deoarece zona a suferit din cauza mai multor fenomene naturale, dar nu numai. Aici au avut loc alunecări de teren masive, cutremure, inundații, fulgere, și multe altele. De exemplu, în anul 1846 și 1858, din cauza unor cutremure destul de semnificative, a căzut turnul care conținea clopotnița, în 1944 și 1966 o parte din complex a ars din cauza unei furtuni ce a adus cu ea o sumedenie de fulgere, iar în 1955 și 1968, teritoriul a suferit cele mai mari alunecări de teren din istoria sa. Dar, cu ajutorul localnicilor și a nobilimii, Biserica Evanghelică a fost refăcută de fiecare dată, devenind, odată cu trecere timpului, din ce în ce mai impresionantă.

Este extrem de ușor să ajungi în satul Ruși dacă ai ca punct de plecare Sibiul. Din centrul orașului, urmează cursul Drumului Național DN14 în Nord, care trece prin Șura Mare și Slimnic, iar după 23.2 kilometri din capitala județului vei ajunge la destinație, ce se află în partea dreaptă, înainte de a ajunge în centrul localității.

Adresă:                                   Cod: 557240, Ruși

Coordonate GPS:                   45.95563 // 24.17342

Surse:                                     www.welcometoromania.ro //  povestisasesti.com

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Evanghelică din Ruși – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.