Biserica din Deal din Sighișoara - Cetatea Medievala

Sighișoara este una dintre cele mai frumoase și unice localități din România, în care centrul istoric al orașului este catalogat ca și monument istoric, fiind trecut pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Fiind atestat documentar în anul 1280, este una dintre cele mai vechi așezări oficiale din țara noastră, iar clădirile vechi și impresionante din întreaga localitate ne demonstrează acest lucru la fiecare pas. Deși orașul a trecut prin multe asedii și războaie de-a lungul secolelor, multe clădiri au rezistat și domină peisajul urban și în ziua de astăzi.

Biserica din Deal are o istorie mai bogată pe care nu o putem acoperi în doar un articol, dar un lucru important de știut este acela că ea a fost finalizată după 180 de ani de la așezarea primei pietre din temelie. Din cauza mai multor atacuri din cauza năvălitorilor din acea perioadă, construcția ei a stagnat foarte mult timp. Cu toate acestea, de-a lungul anilor au fost adăugate mai multe segmente și fortificații menite să îi protejeze pe cei care locuiau în complexul religios.

Din cauza unui cutremur masiv care a avut loc la mijlocul secolului al XIX-lea, o parte din biserică, dar și zidurile din zonă, a fost distrusă. Totuși, biserica a fost restaurată undeva între anii 1930 și 1935, recăpătându-și astfel funcția pe care a avut-o timp de multe secole. Mai mult decât atât, ea a fost încă o dată renovată, de data aceasta fiind disponibile foarte multe fonduri, majoritatea din afara României, între anii 1992 și 2003. Deoarece renovarea a reprezentat un succes enorm, Biserica din Deal, dar și cei responsabili de restaurarea ei, au primit premiul „Europa Nostra” de la Uniunea Europeană în anul 2005.

Biserica din Deal se află în inima Sighișoarei și este imposibil de ratat, ea fiind vizibilă din multe părți ale localității. Ea funcționează în prezent ca muzeu și centru cultural româno – saxon, dar a fost închisă datorită regulilor impuse de pandemie din anul 2020. Dacă te afli în vacanță și vizitezi Sighișoara, nu uita să treci la Biserica din Deal pentru a experimenta din plin sentimentele provocate de această operă arhitecturală din epoca medievală.

Adresă:                                   Strada Cojocarilor 3, Cod: 545400, Sighișoara, jud. Mureș

Coordonate GPS:                   46.21790 / 24.79133

Surse:                                     www.welcometoromania.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera