Biserica Adormirea Maicii Domnului din Boița - Sibiu

Boița este o comună din județul Sibiu care a fost atestat în documente în anul 1488 (unele surse arată anul 1453) și este recunoscută pentru clădirile vechi și obiectivele turistice care domină satul în cauză. Aflat în Sudul județului, o vizită în Boița te va trimite în diferite stadii ale trecutului, de la o biserică veche de sute de ani, până la monumente cu origini de la începutul secolului al XIX-lea, care comemorează, de exemplu, eroii care au căzut în Primul Război Mondial.

Cele mai importante obiective turistice găsite pe teritoriul Boiței sunt reprezentate de Biserica Adormirii Maicii Domnului, Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial (există două cu același nume, unul ridicat în 1924 și cel de-al doilea în 1925), Monumentul Eroilor din al 2-lea Război Mondial, Castelul Turnu Roșu, Turnul Spart, și alte locuri în care au fost efectuate săpături arheologice. Primul monument inaugurat în anul 1924 are o înălțime de 2,2, cel de-al doilea cu același nume are o înălțime de 2,8, în timp ce monumentul care reamintește de eroii din al 2-lea Război Mondial este înalt de 1,21 metri. Toate monumentele enumerate pot fi găsite în interiorul cimitirului din sat, care poartă numele „Cimitirul Eroilor Boița”.

Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost construită, în mod oficial, între anii 1813 și 1822, dar există o sumedenie de dovezi care arată că aceasta a fost ridicată pe ruinele unei alte biserici din lemn, cel mai probabil care exista încă din perioada medievală.

Biserica Adormirea Maicii Domnului se află pe strada Bisericii la numărul 243 din Boița, aceasta aflându-se la aproximativ 39 de kilometri Sud de Sibiu, satul fiind străbătut de strada E81. Înainte de a ajunge in sat, va trebui să faci dreapta pe Șoseaua Veche, după care să urmezi cursul străzii Alboiului până la destinația ta.

Date de contact:

Adresă:                                   Str. Bisericii nr. 243 Boița, Cod: 555701

Coordonate GPS:                   45.63393 // 24.26010

Surse:                                     www.obiective-turistice.ro //  www.sibiu-turism.ro

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Adormirea Maicii Domnului din Boița - Sibiu

1 proprietati