Barajul Bicaz (Lacul Izvorul Muntelui) din județul Neamț

Lacul Izvorul Muntelui este cel mai mare lac de acumulare amenajat pe teritoriul țării noastre, în mijlocul Munților Bicaz, iar acesta se află la 4 kilometri distanță de stațiunea cu același nume și la 35 de kilometri de Piatra Neamț. Acesta a fost creat datorită construcției barajului ce îi poartă numele, pentru a alimenta centrala hidroelectrică Bicaz - Stejaru. Barajul a fost construit între anii 1950 și 1960 și el este, în sine, o graniță între Munții Gicovanu și Obcine Horștei.

Lacul Izvorul Muntelui se află la o aruncătură de băț de granița Parcului Național Cheile Bicazului din Hășmaș, iar potențialul turistic ale acestui teritoriu este unul imens. Cu toții știm cât de superbă este zona Bicazului și acesta este un loc pe care toți românii ar trebui să îl viziteze cel puțin o dată în viața lor.

Datorită biodiversității imense regăsite pe poalele munților din care face parte lacul, s-a construit Stațiunea de Cercetări Biologice Potoci – Bicaz, acesta fiind singurul loc din Moldova unde pot fi efectuate scufundări.

Accesul la baraj poate fi făcut cu ajutorul Drumului Național DN15, fie prin partea de Sud, fie prin cea de Nord a acestuia. Lacul se întinde de la Nord la Sud, în partea de Est a Parcului Național Ceahlău. În partea de Sud găsim Izvorul Muntelui și Obcina Horștei, în timp ce în partea Nord avem Piatra Teiului, supranumită și Piatra Dracului.

Există o sumedenie de obiective turistice și zone de relaxare pe teritoriul Parcului Național Ceahlău. Indiferent de motivul pe care îl aveți să vizitați această zonă, nu veți avea parte de nici un moment de plictiseală, mai ales pentru cei care iubesc natura și drumețiile. Parcul este destul de bine amenajat, trasee lui fiind considerate ușoare de majoritatea turiștilor.

 Date de contact:

Adresă:          Strada Barajului nr. 4, Cod: 615100, Bicaz, județul Neamț

Nr. tel:           0233 254 310

Surse:             ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Barajul Bicaz (Lacul Izvorul Muntelui) din județul Neamț

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.