Vizitează Maramureșul cu plecare din Cluj-Napoca
Vizitează Maramureșul cu plecare din Cluj-Napoca

Fiind al doilea oraș ca număr de locuitori din România și cel mai mare din Transilvania, Cluj-Napoca are foarte multe lucruri de oferit turiștilor săi. Nu este doar unul dintre cele mai mari și mai importante centre universitare din țară, ci și un centru business extrem de cunoscut și frecventat de oamenii de afaceri din România sau din străinătate. Pe lângă toate acestea, Cluj-Napoca este o fostă cetate medievală în care domnește încă un aer istoric foarte atrăgător pentru turiști. Monumentele istorice, clădirile vechi, piețele senzaționale, centrul vechi al orașului, parcurile splendide și peisajele naturale fac din Cluj-Napoca o destinație perfectă pentru oricine își dorește un concediu în mijlocul frumuseților Transilvaniei.

Totodată, Clujul poate fi locul perfect de plecare spre alte destinații turistice din țară. Astăzi vorbim despre Țara Maramureșului, o regiune care îți taie respirația prin frumusețea naturală și prin splendidele sale obiceiuri tradiționale păstrate din moși-strămoși.

Pentru a ajunge în zona Parcul Natural Munții Maramureșului, traseul care pleacă din Cluj străbate următoarele localități: Apahida – Bonțida – Gherla – Beclean – Salva – Dealu Ștefăniței – Săcel – Vișeu de Sus. În această ultimă localitate te poți bucura de vestita Mocăniță sau poți organiza excursii în una dintre cele mai frumoase regiuni ale României. În totalitate, acest traseu parcurge 169 de kilometri, o distanță care poate fi acoperită în aproximativ 2 ore și 30 de minute.

Țara Maramureșului este uriașă, iar pentru a te împărți în timp util între obiective turistice precum Mocănița, Cimitirul Vesel de la Săpânța sau mulțimea de sate tradiționale, ai nevoie de un mijloc de transport rapid, confortabil și care să-ți permită o mobilitate și o independență totală.

Dacă nu dispui de o mașină proprie, din Cluj-Napoca poți închiria un autoturism pentru câteva zile, care să îți asigure o călătorie cât mai plăcută, la prețuri de închiriere extrem de avantajoase. Mai mult decât atât, îți poți alege o mașină care să se plieze perfect pe nevoile tale, în funcție de traseul pe care plănuiești să îl urmezi și de mărimea grupului care te însoțește.

Traseul Cluj-Napoca – Maramureș nu este impresionant doar prin punctele de plecare și de destinație, însă. Pe drum te poți bucura și de alte lucruri interesante, precum Castelul Banffy de la Bonțida, sau de peisajele splendide oferite de țara noastră.