Situațiile neprevăzute în călătorii
Situațiile neprevăzute în călătorii

Călătoriile vor avea întotdeauna situații neplăcute care vor fi imprevizibile și care vor avea nevoie să fie rezolvate de urgență. Pentru aceste momente este bine să gândești puțin în viitor și să încerci să te pregătești de neprevăzut, încă dinainte ca tu să pornești în acea călătorie. Iată câteva situații neprevăzute care pot apărea și cum te-ai putea pregăti pentru acestea:

Probleme cu autoturismul

În cazul în care călătorești cu mașina, trebuie să ai în vizor eventualele probleme care pot apărea în timpul unei călătorii. Asigură-te că ai un cauciuc de rezervă în portbagaj, în cazul în care se întâmplă să faci o pană. Totuși, acesta nu este singurul lucru nefericit ce ți se poate întâmpla, așa că, urmărind traseul tău, notează numere de telefon ale unei firme de tractări auto din fiecare zonă prin care treci. E mai bine să fii sigur că ești pregătit și să nu trebuiască să le folosești, decât să nu ai niciun număr la care să suni după ajutor și să ai nevoie.

Avion întârziat sau zbor anulat

O altă situație neplăcută care poate apărea este un zbor întârziat sau chiar anulat, din diferite motive. Această situație este cu atât mai neplăcută, cu cât trebuie să călătorești într-un alt oraș (ca de exemplu în Cluj) pentru a putea urca în acel avion. În această situație, este important să verifici câteva unități de cazare din apropiere, care acceptă închirierea unei camere fără rezervare și care se încadrează în bugetul tău de urgență. O altă opțiune este să faci o rezervare într-o unitate care îți permite să o anulezi gratuit în cazul în care nu ai nevoie de aceasta, în special atunci când știi că există șanse să se întâmple o astfel de situație (de exemplu, iarna, când furtunile de zăpadă pot împiedica zborurile programate).

Pierdere sau furt de bunuri

Dacă ești într-un oraș străin și se întâmplă să rămâi fără acte sau alte bunuri materiale, este important să știi unde poți găsi o secție de poliție. De aceea, încearcă să afli, înainte să pornești la drum, unde sunt amplasate secțiile de poliție în zonele în care tu vei circula. Totodată, ar fi bine să te asiguri că nu vei fi o țintă ușoară pentru hoții de buzunare, în special dacă mergi într-o zonă foarte turistică, cunoscută pentru astfel de furturi (precum Barcelona, Spania). Păstrează-ți actele și banii separat, astfel încât să nu rămâi fără amândouă dacă e să se întâmple, însă, și mai bine decât atât, păstrează totul într-o zonă pe care să o vezi constant sau pe care să o simți (o borsetă așezată în față sau o centură legată de corp).

E ca și cum, atunci când te pregătești pentru neprevăzut, legea lui Murphy face ca acele lucruri să nu se întâmple, ceea ce e rezultatul dorit în cele mai multe cazuri, nu-i așa?

Sursa foto: © Candybox Images | Dreamstime.com