O zi în Sibiu
O zi în Sibiu

Ai fost vreodată la Sibiu? Dacă nu ai vizitat încă fosta capitală culturală europeană, este timpul să o faci. De altfel, iată ce poți vizita dacă poposești o zi la Sibiu.

Începe să te bucuri de frumusețile Sibiului, în centrul vechi al acestuia, și vizitează Piața Mare. Desemnată ca monument arhitectural de către UNESCO, Piața Mare din Sibiu este locul unde, în trecut, se organizau adunări cetățenești, târguri sau execuții. Defapt, aici a fost decapitat în 1703 Johann Sachs von Harteneck, comite al sașilor pe acea vreme. Astăzi, în schimb, Piața Mare din Sibiu este unul dintre cele mai turistice obiective din oraș. În această piață poți vedea casele cu ochiuri, dar și cele mai frumoase clădiri din oraș precum Palatul Brukenthal, Biserica parohială romano-catolică, Casa Moringer (cunoscută și drept Casa Albastră) sau Turnul Sfatului. Ultimul monument oferă o panoramă superbă a orașului și, pe lângă asta, face trecerea între Piața Mare și Piața Mică, printr-un gang.

În Piața Mică, cunoscută de sibieni ca piața cârciumilor, poți vedea un oraș parcă oprit în timp. Zona are un aer medieval. Una dintre cele mai frumoase clădiri acolo este Casa Artelor (muzeu de etnografie sasă).

La ieșirea din Piața mică dai de unul dintre cele mai fotografiate monumente ale Sibiului, Podul Minciunilor. Legenda spune că podul scârțâie când spui un neadevăr trecându-l. De aici ajungi în a treia piață importantă din Sibiu, Piața Huet, unde atracția principală este Biserica Evanghelică, în interiorul căreia se poate vedea o galerie de 67 pietre funerare unice în România.

Panorama orașului poate fi văzută din mai multe turnuri: Turnul Sfatului, Turnul Bisericii Catolice și Turnul Bisericii Evanghelice.

Încheie o zi minunată la Sibiu vizitând Cetatea Sibiului și apoi relaxează-te în Parcul Cetății. Pe de-o parte parcul este păzit de zidurile cetății, iar de cealaltă parte de Turnurile Dulgherilor, Olarilor și Postăvarilor, și este o zonă liniștită, perfectă pentru a încheia o zi de vizitat. Odată cu lăsarea serii, sunt luminate frumos și toate obiectivele menționate mai sus. Poate merită să mai arunci un ochi.

Indiferent de modalitatea de transport pe care o alegi, trenul, mașina personală sau o mașină închiriată, Sibiul merită vizitat pe tot parcursul anului. Dacă alegi o mașină închiriată, îți recomandăm să apelezi la o firmă cunoscută pentru a beneficia de cele mai bune mașini și prețuri. Cu o simplă căutare pe motoarele de căutare, după cuvinte uzuale precum rent a car cluj dacia sau rent a car brașov, poți găsi autovehicului care să îți satisfacă nevoile. Să ai drum bun și relaxare plăcută!

foto