Ce merită văzut în Valea Prahovei și Valea Cernei
Ce merită văzut în Valea Prahovei și Valea Cernei

Se spune că un turist adevărat trebuie să-și cunoască propria țară înainte de a cunoaște alte meleaguri. Această zicală nu este mereu respectată de turiștii români, dintre care majoritatea preferă, din varii motive, să-și petreacă concediul peste hotare.

Străinătatea poate oferi, într-adevăr, numeroase destinații turistice fantastice, dar multe dintre ele nu se ridică la nivelul frumuseților naturale ale României. România ar trebui vizitată măcar pentru peisajele splendide pe care le întinde în fața ochilor curioși ai turiștilor, dacă nu pentru altceva.

Iată mai jos câteva detalii despre două zone fascinante din țara noastră, pe care e musai să le vizitați măcar o dată în viață, indiferent de anotimpul pe care îl alegeți: Valea Prahovei și Valea Cernei.

Valea Prahovei


Se află în partea de sud-est a României și urmează firul râului Prahova. Este o destinație perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă, oferind acestora mai multe stațiuni ideale pentru aceste activități: Comarnic, Breaza, Bușteni, Azuga, Predeal.

Dintre obiectivele turistice de care vă puteți bucura pe Valea Prahovei merită menționate următoarele: Salina Slănic din Prahova, Castelul Cantacuzino din Bușteni, Munții Bucegi, Castelul Peleș, Peștera de Gheață din Masivul Piatra Mare, Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia etc.

Indiferent de anotimpul pe care îl veți alege pentru o vizită în Valea Prahovei distracția este garantată, deoarece mereu vor exista lucruri de făcut. Iarna, desigur, principala activitate o reprezintă sporturile pe zăpadă, dar vara puteți face drumeții în munți, puteți călări sau vizita obiectivele turistice din zonă.

Valea Cernei


Se află în județul Caraș-Severin și cuprinde mai multe locuri magice pline de peisaje senzaționale și informații uimitoare. Pe Valea Cernei se găsește și stațiunea Băile Herculane, cea mai veche stațiune din România.

Obiectivele turistice din Valea Cernei sunt cel puțin la fel de numeroase și impresionante precum cele din Valea Prahovei. Veți putea alege din atracții precum Lacul de Acumulare Prisaca, Cascada Scărișoara, Peretele Piatra Pușcată, Cheile Bobotului, Peștera Izverna și multe altele.

Valea Cernei este cel mai ușor de vizitat în anotimpul cald, când vremea vă permite să vă bucurați așa cum se cuvine de frumusețea peisajelor din jur. În ambele zone posibilitățile de cazare sunt multiple și potrivite pentru orice buget și gusturi.