Cum poți economisi bani când zbori cu avionul
Cum poți economisi bani când zbori cu avionul

Călătoria cu avionul devine din ce în ce mai accesibilă, însă, asta nu înseamnă neapărat că este ieftină. De fapt, de multe ori prețul final al unui zbor cu avionul poate fi destul de piperat, după taxe sau după ce ai adăugat bagajul de cală și așa mai departe. În cele ce urmează, te invit să descoperi câteva sugestii care te pot ajuta să economisești bani atunci când vrei să pleci în vacanță cu avionul.

Verifică prețul pentru toate aeroporturile din zonă

Odată cu decolarea sau aterizarea pe un aeroport mare, vine și o scumpire a prețului pe care îl plătești pentru un bilet de avion. Deci, dacă vrei să obții un preț mai bun, îndreaptă-ți atenția și spre aeroporturile apropiate. Spre exemplu, dacă vii din vacanță și vrei să ajungi în Cluj-Napoca, îți sugerez să verifici prețul și pentru aterizarea pe aeroportul din Târgu Mureș. Acolo, prețul ar putea fi mai scăzut. Iar ca să îți continui drumul până în Cluj, poți oricând să închiriezi o mașină.

Trimite bagajul mare cu autocarul

Uneori, diferența de preț este cea a bagajului de cală. În plus, acolo există o limită de kilograme, peste care dacă treci, trebuie să plătești în plus. O opțiune bună, care poate fi mai puțin costisitoare, este să îți trimiți bagajul mare cu un autocar. Firmele de curierat internațional taxează, de obicei, pe kilogram, așadar, în funcție de cât bagaj ai, poți ieși chiar ieftin. Singurul minus e că va trebui să aștepți câteva zile să ajungă și bagajul acasă.

Găsește perioada mai ieftină

Prețul unui bilet de avion diferă de la perioadă la perioadă. Asta înseamnă că există diferite luni, zile sau chiar ore, când prețul este mai ridicat sau mai scăzut. Urmărește puțin evoluția prețului înainte să cumperi biletele de avion. Astfel, poți prinde un preț mult mai bun pentru călătoria ta.

În cele din urmă, totul ține de cât ești dispus să plătești și de cât timp ai la dispoziție. Spun asta pentru că, poți opta și pentru varianta de a zbura cu escală, schimbând avionul dintr-un loc „de mijloc”, iar aceasta poate fi o variantă bună pentru zborurile de mare distanță.

Sursa foto: © Simba3003 | Dreamstime.com

#res12493943