Cum alegi unde te cazezi când ai un buget limitat
Cum alegi unde te cazezi când ai un buget limitat

Bugetul poate fi o problemă serioasă atunci când mergi într-o călătorie, mai ales atunci când călătoria este neprevăzută. De obicei, o mare parte din bani sunt alocați rezervării unei camere pentru a avea un loc de cazare pe perioada șederii. Ca să maximizezi resursele pe care le ai, trebuie să știi cum să alegi cel mai bun spațiu pentru cel mai bun preț. Iată câteva sfaturi în acest sens:

Alege o pensiune, nu un hotel

Diferența dintre un hotel și o pensiune este una substanțială. Într-un hotel există mai multe facilități, mai mulți angajați care să te asiste și, implicit, mai multe costuri. Tocmai de aceea, dacă ai un buget limitat, îți recomandăm să îți îndrepți atenția spre o pensiune. Fă asta mai ales dacă trebuie să călătorești într-un oraș bine-dezvoltat economic, precum Clujul. La o pensiune, pe lângă intimitate mai mare, vei da, cu siguranță, și de căldura celor de la recepție, care pot fi chiar deținătorii unității, dacă aceasta este o afacere de familie. În plus, prețurile de închiriere a unei camere sunt mai mici în cazul pensiunilor decât în cazul hotelurilor.

Îndepărtează-te de centru

De obicei, cu cât o unitate de cazare este mai apropiată de zona centrală a orașului, cu atât aceasta are prețuri mai piperate. Din acest motiv, încearcă să alegi o pensiune care să nu fie poziționată chiar în centru. În schimb, optează pentru una care să fie într-o zonă rezidențială, cu acces la transportul în comun și care să fie la o distanță rezonabilă și convenabilă față de punctele tale de interes. Astfel, e posibil chiar să dai de pensiuni care să ofere mai multe facilități decât cele din centru, pentru un preț similar.

Alege să gătești

Mâncarea este un element esențial pentru oameni, nimeni nu poate supraviețui fără, așa că e bine să îi acorzi importanță. Având un buget redus la dispoziție, însă, acest lucru poate fi ceva mai complicat. Te sfătuim să alegi să te cazezi la o pensiune 2 stele Cluj care să îți permită accesul la o bucătărie. Ține minte că este mult mai puțin costisitor să îți gătești ceva, chiar și semipreparate, decât să servești masa la un restaurant din oraș, fie el și fast food. Astfel, vei reuși să economisești bani, fără să faci compromisuri prea mari în ceea ce privește alimentele tale preferate.

În final, nu uita să fragmentezi bugetul pe care îl aloci călătoriei, în funcție de prioritățile pe care le ai și să compari întotdeauna cel puțin două opțiuni pentru a o alege pe cea mai convenabilă.

Sursa foto: © Tomd | Dreamstime.com