Concediul cu transportul în comun vs. cu mașina
Concediul cu transportul în comun vs. cu mașina

Fiind vară, mulți români care muncesc în țări străine, precum Franța, aleg să își petreacă concediul revenind în țară. Desigur, aceștia vin din toate colțurile României astfel că este deosebit de greu să existe un mijloc de transport care să îi mulțumească pe toți. De aceea, unii dintre ei aleg să călătorească cu mașina personală, alții cu avionul și alții încă preferă un drum lung cu autocarul. Fiecare dintre aceste mijloace de transport pot fi o opțiune bună, însă dacă și tu plănuiești să te întorci în țară pentru a-ți petrece concediul, trebuie să descoperi care este opțiunea ideală pentru tine. În cele ce urmează, voi încerca să îți dezvălui situația în care este ideal să alegi unul dintre cele trei medii de transport.

Avionul

Este cea mai rapidă metodă de a călători pe distanțe lungi, foarte comodă, însă, pe de altă parte, are și câteva neajunsuri. O cursă cu avionul poate fi destul de costisitoare, mai ales în situațiile în care biletul nu este rezervat din timp. Totodată, călătoria cu avionul îți limitează cantitatea de bagaje pe care le poți aduce cu tine. În plus, e posibil ca avionul să aterizeze pe un aeroport aflat într-un alt oraș decât localitatea care este destinația ta, iar atunci va trebui să te gândești și la transportul de la aeroport spre locația ta finală. Pentru românii din Franța, sau din orice altă țară, soluția poate fi închirierea unei mașini. Avantajul este că vei putea folosi mașina și pe parcursul concediului, pentru deplasările dintr-un loc în altul, iar aceasta este comodă și are loc suficient și pentru bagajele tale.

Autocarul

Această opțiune nu este cea mai fericită, întrucât drumul este unul destul de anevoios și incomod. Însă, spre deosebire de avion, limita la greutatea bagajelor nu este una impusă. Cu toate acestea, poate interveni exact aceeași problemă de mai sus, unde autocarul nu are o oprire în localitatea spre care mergi, caz în care va fi nevoie de un mijloc secundar de transport.

Mașina personală

Nu în ultimul rând, mașina personală poate fi un mijloc de transport comod și lejer, având în vedere că nu ești obligat să iei o anumită rută sau să faci diverse opriri pe care nu ți le dorești. Totodată, bagajele sunt limitate doar de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Pe de altă parte, drumul este la fel de lung precum în cazul autocarului, sau poate chiar mai lung dacă există un singur șofer. Călătoria devine mai obositoare și, în același timp, mai periculoasă. Pe de altă parte, cu mașina personală te poți deplasa fără să fii constrâns de un număr de kilometri sau alte limite.

Tu ce mod de a te întoarce în țară preferi?

Sursa foto: © Efired | Dreamstime.com

#res12493943 #res12493943