Cluj–Napoca, destinație în vacanța de vară
Cluj–Napoca, destinație în vacanța de vară
În anotimpul când toată lumea migrează spre mare, iar restul preferă să meargă spre munte, un număr foarte mare de tineri aleg ca destinație de vacanță orașul din inima Transilvaniei – Cluj-Napoca. De ce tineri? Pentru că în fosta capitală europeană a tineretului sunt organizate vara câteva festivaluri majore din țara noastră. Iar aceste festivaluri sunt adresate amatorilor de muzică electronică (EDM), un gen muzical preferat de tinerii din zilele noastre.

Jazz in the Park

La sfârșitul lunii iunie, clujenii și turiștii deopotrivă se adună în Parcul Central din oraș pentru a se relaxa și a asculta muzică jazz sau muzică clasică. Jazz in the Park este un festival cu intrare gratuită, în cea mai mare parte, dar care reușește să aducă zâmbetul pe buzele tuturor melomanilor.

Electric Castle

Primul festival major pentru care merită să te deplasezi la Cluj în această vară este Electric Castle. Deși acesta are loc în comuna Bonțida din județul Cluj, nu chiar în oraș, mulți tineri optează să viziteze și Clujul cu această ocazie, unii dintre ei chiar cazându-se aici. Nu e o problemă, având în vedere că Bonțida e la doar 30 de minute depărtare de oraș. Printre cei care aleg să rămână în oraș, se numără mulți turiști străini, care vin să se bucure de festivalurile clujene.

Untold Music Festival

Poate cel mai de amploare festival clujean de muzică, aflat abia la a doua ediție, Untold Music Festival este extrem de râvnit în rândul tinerilor. De aceea, orice pensiune 3 stele Cluj din apropierea zonelor de concert și nu numai sunt ocupate până la ultimul pat. Cu toate acestea, festivalul aduce la un loc muzică bună, artiști de excepție și oameni din toate colțurile lumii, nu doar din România. Dacă până acum câțiva ani Cluj-Napoca era un oraș care, în lunile Iulie și August, părea un oraș aproape pustiu, datorită unei combinații de studenți plecați în vacanță acasă și clujeni plecați în concediu, acum, prin intermediul acestor festivaluri, orașul a devenit o veritabilă destinație de vacanță pe timp de vară. Cu siguranță, acestea sunt doar un motiv în plus pentru care îți recomandăm să faci măcar un city break în Cluj. Sursa foto: © Rigmanyi | Dreamstime.com