Cele mai importante aspecte ale unei călătorii de afaceri
Cele mai importante aspecte ale unei călătorii de afaceri

O călătorie de afaceri poate pune multă presiune pe tine pentru că vrei ca totul să iasă bine și să te întorci la firmă cu contractul semnat sau problema rezolvată. De aceea, este important să ții cont de câteva aspecte primordiale atunci când îți organizezi călătoria. Astfel, vei avea cel puțin o problemă în minus de rezolvat. Iată care sunt acestea și ce trebuie să faci în privința lor:

Cazarea

Este foarte important să nu lași nimic în voia sorții atunci când călătorești în interes de afaceri, cu atât mai mult când este vorba despre cazare. Încearcă să alegi o unitate de cazare respectabilă, curată și care să îți ofere facilitățile de care ai nevoie pentru a-ți face treaba bine (wi-fi, parcare, seif etc.). Gândește în avans și prioritizează serviciile cele mai importante, făcându-le să fie criterii de selecție în alegerea pensiunii sau hotelului în care vei sta. Niciodată nu te baza pe închiriatul unei camere pe loc, odată ce ai ajuns la destinație, pentru că rareori ieși în avantaj cu o asemenea alegere. Există șanse mari să nu găsești o cameră liberă, iar dacă găsești, aceasta să nu aibă toate facilitățile de care ai nevoie sau, din contră, să ți se solicite un suprapreț. În plus, nu vrei să dai impresia că ești dezorganizat și dezinteresat partenerilor tăi de afaceri.

Deplasarea

La fel de importantă ca și cazarea este și metoda în care te deplasezi spre destinație, dar și în timpul șederii tale acolo. Dacă drumul spre acel oraș îl poți străbate cu avionul în doar câteva ore, deplasarea din timpul călătoriei ar trebui să depindă de tine, nu de taxiuri sau alte mijloace de transport în comun. Astfel, îți sugerez să optezi pentru închiriatul unei mașini. Dacă bugetul tău este unul modic, poți opta pentru companii locale, precum rent a car Cluj, care închiriază mașini la un preț avantajos. Astfel, vei putea dispune de un autoturism pentru deplasările tale, fără să îți faci griji că faci o impresie greșită.

Itinerarul

Nu în ultimul rând, ai nevoie să îți stabilești itinerarul din timp. Acest aspect este important pentru organizarea călătoriei tale, astfel încât să reușești să îți optimizezi timpul petrecut în deplasare și să fii cât mai productiv. Stabilește-ți din timp care sunt ședințele/întâlnirile de afaceri pe care trebuie să le ai acolo, dar și care este timpul tău liber și ce vei face cât timp nu muncești. Încearcă să îți acorzi timp și pentru relaxare, dar și pentru a vizita obiectivele turistice din zonă. Nu uita și de mesele de peste zi, indiferent că le vei servi în timpul unei întâlniri de afaceri sau în timpul tău liber.

Având grijă ca aceste trei aspecte să fie rezolvate din timp, îți poți asigura aproape în totalitate o călătorie de afaceri favorabilă.

Sursa foto: © Ryzhov Sergey | Dreamstime.com

#res12493943 #res12493943