Beneficiile unei vacanțe pe malul mării
Beneficiile unei vacanțe pe malul mării

Trebuie să recunoști că una dintre cele mai dorite experiențe de vacanță se află pe malul mării. Chiar dacă ai avut o experiență la munte, de exemplu, care ți-a plăcut mai mult decât experiența de la mare, nu-i așa că atunci când te gândești la vacanța de vară primul lucru care-ți vine în minte este plaja? Și nouă la fel. 

Dar știai că o vacanță la mare, pe lângă factorul distractiv, îți aduce și o serie de beneficii în ceea ce privește sănătatea? Iată mai jos câteva dintre acestea.

Briza mării ajută la tonifierea organismului tău

Briza conține aerosoli marini care sunt foarte benefici pentru imunitatea organismului și pentru întreaga ta sănătate. Acest lucru este posibil din simplul motiv că aerosolii marini nu conțin viruși sau microbi. Mai mult decât atât, memoria ta este și ea ajutată foarte mult de această briză, iar afecțiunile respiratorii pot fi tratate cu ajutorul aerului de la mare.

Folosește băile cu nămol

Aceste băi se găsesc și în stațiunile turistice de la munte, nu doar la mare, iar modul în care acestea te ajută la prevenirea și eliminarea reumatismului sunt recunoscute la nivel mondial. De asemenea, problemele dermatologice sau circulatorii pot fi prevenite prin masajele cu nămol. Substanțele minerale care se regăsesc din belșug în nămol ajută la circulația sângelui și relaxarea musculaturii.

Valurile mării sunt benefice pentru sănătatea ta

Dacă mergi prin apa mării timp de cel puțin 20 de minute pe zi vei observa un efect benefic în ceea ce privește celulita de pe corpul tău. De asemenea, valurile mării ajută la circulația periferică a sângelui, ameliorând varicele și hemoroizii.

Acestea sunt doar câteva dintre efectele benefice de care poți beneficia într-un concediu la mare în una dintre stațiunile de pe litoralul românesc (și nu numai), precum Costinești, Mamaia sau Eforie. Îmbină utilul cu plăcutul și asigură-ți o vacanță de vară plină de distracție și sănătate.

foto