7 oraşe perfecte pentru un city-break reuşit
7 oraşe perfecte pentru un city-break reuşit

Deseori aud proverbul „trăim într-o lume mică” însă adevărul e că lumea asta e suficient de mare încât să nu ne ajungă să o vedem într-o viaţă de om. Însă mă bucur că românii au început să călătorească din ce în ce mai mult şi încet încet renunţă la sejururi, care până acum câţiva ani erau unică vacanţă din familia unui român. 7-10 zile în mijlocul verii în care mergeau la mare sau la munte sau cei cu mai multe posibilităţi şi eforturi financiare ieşeau pentru o săptămâna în străinătate, implindu-şi un vis! Acum trăim vremuri în care biletele de avion uneori costă 10 euro, mai ieftin decât o masă bună la un restaurant bun. De accea cred că pentru următorii ani vacanţele tip city break vor fi noul trend în materie de călătorii. Oamenii vor realiza că nu mai trebuie să aştepte 1 an pentru a merge în vacanţă, că acum se poate face ceva şi în cele 2-3 zile de weekend. Un city break o să va umple de bucurie, o să va scoată din zona de confort, din rutină zilnică şi o să va îmbogăţească sufletul cu locurile văzute şi amintirile de neuitat trăite în diferite colţuri ale lumii.

Din România cele mai frumoase, accesibile şi apropiate oraşe pentru un city break de vis sunt:

1. Paris – pentru Turnul Eiffel, pentru Notre Dame, pentru Montmartre, pentru o cafeluţă bună într-una din cafenele cu vedere la stradă, pe un Foie Gras, o degustare de brânzeturi şi vinuri bune! Poate o noapte de cabaret la Moulin Rouge sau un concert organizat ad hoc pe malurile Senei! Un weekend la Paris va garantează un weekend de vis

2. Londra – pentru Big Ben, cumpărături la Harrods şi o plimbare prin Hyde Parc. Serile petrecute cu prietenii în pub-uri şi dimineţi în care să va înfruptaţi cu poftă dintr-un mic dejun englezesc, atât de popular in Anglia.

3. Roma – pentru Colosseum, pentru Fântână Trevi, pentru Forul Român, pentru cea mai bună îngheţată din lume, pentru a gusta o porţie de paste la ele acasă şi un vin de Chianti.

4. Milano – dacă sunteţi dependenţe de modă şi shopping! O să va pierdeţi prin Galleria Emanuele II, prin lumea lui Guggi, Fendi, Prada şi alţi designări renumiţi la nivel mondial! O să iubiţi Milano pentru Domul impresionant de pe acoperişul căruia veţi avea o panorama de 360 de grade asupra oraşului

Descoperă şi alte oraşe pe BunaDimineaţa.ro