5 sfaturi pentru poze perfecte în vacanţă
5 sfaturi pentru poze perfecte în vacanţă

Vacanţele durează în medie două săptămâni, însă amintirile din locurile vizitate rămân o viaţă. Şi tocmai din acest motiv, cu toţii încercăm să facem cât mai multe poze în locurile prin care ajungem să ne plimbam. Iar o fotografie bine făcută şi admirată peste ani şi ani, îi vor transpune pe cei care privesc în frumoasă lume unde care ţi-ai petrecut zilele de concediu. Fotografia de călătorie surprinde esenţă şi în mod special, întregul spirit al călătoriei. De aceea, va prezentăm câteva aspecte de câte trebuie să ţineţi cont, pentru a avea fotografii reuşite.

1. Alegerea aparatului foto Într-adevăr, vacanţele frumoase merită imagini pe măsură. Iar investiţia nu e atât de mare cum poate să pară iniţial. În alegerea aparatului, trebuie mai să lămurim un aspect esenţial: megapixelii nu sunt indiciu al calităţii fotografiei, ci al dimensiunii acesteia! Poţi să arunci o grămadă de bani pe un aparat prost cu megapixeli mulţi. Cu alte cuvinte: vei face poze mai slabe, dar mai mari. Aşadar, informează-te! Fotografia de călătorie se numără printre cele mai apreciate şi mai la îndemână genuri de fotografie şi tocmai din acest motiv marile companii producătoare de echipament foto vin mereu în sprijinul celor care doresc să aibă tot timpul la îndemână un aparat de fotografiat potrivit fotografiei de călătorie. Caută detalii pe site-uri, forum-uri sau pur şi simplu, cere părerea unui specialist. Aşa nu vei riscă să arunci banii pe geam. Din experienţă mea aparatele foto potrivite pentru călătorie sunt cele cu zoom mare, compacte sau DSRL ( în funcţie de cât de experimentaţi sunteţi) şi neapărat uşoare!

2. Informează-te despre locurile pe care le vei vizita Când mergi în vacanţă trebuie să te informezi înainte despre locurile pe care le vei vizită, despre vremea de acolo şi despre cum poţi ajunge în cât mai multe locuri interesante în zona aleasă de ţine. Este minunat de exemplu să vizitezi Roma. Însă e şi mai frumos în momentul în care afli de locuri mai puţin vizitate atât în Roma cât şi în jurul oraşului. Iar principala caracteristică a fotografiei de călătorie este faptul că fotograful nu urmăreşte ceva anume, ci doar încearcă să surprindă lucruri surprinzătoare, detalii, un apus, un localnic prins într-o activitate, un stol de păsări peste un pod, etc. Dacă nu sunteţi inspiraţi fiindcă nu aveţi aşa experienţă, înainte să mergeţi în vacanţă va recomand să intraţi pe FLIKR un site plin de imagini şi să scrieţi destinaţia (Paris, Roma,etc). Vedeţi poze făcute de alţii şi alegeţi cele care va plac, apoi la destinaţie încercaţi să le reproduceţi cu aparatul vostru.

Citeşte continuarea pe BunaDimineata.ro

foto