5 aplicații mobile care să te ajute în călătorii
5 aplicații mobile care să te ajute în călătorii

Călătoritul nu-i o treabă ușoară, mai ales dacă mergi pentru prima dată într-un oraș. Ca să te poți bucura de vacanța ta sau să îți faci călătoria în interes de serviciu mai plăcută, vin în ajutorul tău cu 5 propuneri – 5 aplicații care îți pot face viața mai ușoară atunci când te pregătești să călătorești.

Trip it

Trip it este aplicația perfectă pentru cei care iubesc să aibă totul organizat înainte de plecare. Poți să îți planifici prima zi de călătorie, toată călătoria, să îți sincronizezi datele cu calendarul tău sau chiar să împarți anumite părți ale călătoriei tale cu prietenii tăi de pe rețele sociale precum Facebook, Twitter sau LinkedIn. Aplicația este una gratuită și disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android.

Google Maps

Dacă ai un telefon sau o tabletă cu sistemul de operare android, aplicația îți este instalată automat. Pe de altă parte, dacă deții un Iphone sau Ipad, este posibil să trebuiască să o instalezi tu. Partea bună este că este o aplicație gratuită și care are hărți precise. Astfel, dacă abia ce ai ajuns și trebuie să conduci până la acea pensiune 4 stele Cluj unde te-ai cazat, poți conta pe GPS-ul din aplicație pentru a-ți arăta ruta cea mai rapidă, sau dacă vrei să faci o oprire la un restaurant, îți poate arăta ce restaurante sunt în zona ta.

XE

XE este o aplicație utilă atunci când călătorești în străinătate, într-un loc cu o altă valută, decât ai tu. Aplicația îți updatează zilnic ratele de conversie pentru valută, atunci când este conectată la internet. Totuși, tu poți folosi aplicația și offline, pentru că ea salvează ultima rată de conversie între valute și nu vezi avea probleme cu asta. O poți folosi pentru momentele în care nu ești convins că un suvenir este ieftin sau scump pentru tine, sau când nu știi exact câți bani trebuie să dai pentru o anumită intrare la muzeu. Practic, oricând ai nevoie să convertești dintr-o monedă în alta. În plus, este gratuită și disponibilă pentru toate sistemele de operare mobile.

Foodspotting

Gurmanzii nu trebuie să se îngrijoreze că nu for găsi cel mai delicios burger din oraș dacă au instalată aplicația Foodspotting. Este o aplicație care se bazează pe recenzarea felurilor de mâncare și nu doar a restaurantelor, utilizatorii pot adăuga imagini și recenzii cu felul de mâncare și locul unde l-au consumat. Astfel poți să afli unde este cea mai bună pizza din oraș și să vezi cum arată înainte să decizi dacă acela este locul în care vrei să mănânci. Este o aplicație gratuită, disponibilă pentru IOS și Android.

World Around Me (WAM)

World Around Me (tr. lumea din jurul meu), este aplicația care te poate ajuta în mai multe instanțe. Tot ce trebuie să faci este să spui ce cauți – restaurante, stații de autobuz, ATM-uri, hoteluri etc. - Și să îndrepți camera telefonului tău mobil spre locul unde te afli. Aplicația îți localizează poziția și îți oferă recomandări specifice căutării tale și distanța acestora față de tine. Poate fi o aplicație utilă și atunci când te rătăcești într-un oraș nou.

 foto