4 greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când închiriezi o mașină
4 greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când închiriezi o mașină

Închiriatul unei mașini este o opțiune utilă, în special atunci când călătorești. Cu toate acestea, mulți călători se lasă îndrumați de către consultanții agențiilor de închiriere și ajung să comită câteva greșeli care îi vor face să scoată niște bani extra din buzunar. Ca să reușești să eviți să plătești în plus pentru serviciul de închirieri auto, iată care sunt deciziile pe care trebuie să le eviți.

Alegi prima firmă de rent a car

Una dintre cele mai comune greșeli în închirierea unei mașini vine din partea celor care închiriază o mașină de la prima firmă de car rental pe care o întâlnesc, considerând că nu firma contează, ci mașina. De cele mai multe ori, aceasta este o gândire eronată. Firma de la care alegi să închiriezi contează cel puțin la fel de mult precum mașina, și asta nu doar din perspectiva banilor pe care îi plătești. Este posibil ca una dintre companii să îți facă o ofertă mai bună în ceea ce privește mașina sau caracteristicile acesteia, să aibă mașinile mai îngrijite sau alte lucruri importante în această situație. Întotdeauna verifică toate opțiunile înainte să iei o decizie finală.

Nu faci o rezervare înainte

În cazul în care mergi direct la agenție (cum ar fi cea din aeroport), fără să rezervi o mașină în prealabil, există șanse foarte mari să scoți din buzunar o sumă mai mare de bani decât atunci când faci pașii premergători închirierii. În schimb, atunci când rezervi mașina pe care o dorești înainte să ajungi la agenție, nu doar că e posibil să plătești mai puțin, ci reușești și să obții acea mașină pe care ți-o dorești, nu una care îți este pusă la dispoziție pentru că este disponibilă.

Plătești asigurare auto la închiriere

Firmele de închirieri auto îți oferă posibilitatea să cumperi o asigurare auto pentru mașina pe care o închiriezi, însă acest lucru nu este întotdeauna necesar. Dacă ai deja o asigurare pe numele tău, nu e necesar să plătești încă o dată pentru aceeași asigurare – în cazul în care se întâmplă ceva, te poți folosi de asigurarea pe care deja o ai. Totuși, înainte să iei această decizie asigură-te că cele două polițe acoperă aceleași probleme.

Sari peste inspecția mașinii

Un alt aspect crucial atunci când închiriezi o mașină este inspecția mașinii pe care o primești. Încearcă să nu sari peste partea de inspecție a mașinii și nici să nu grăbești acest proces, pentru că altfel, la finalul călătoriei te poți trezi cu costuri extra pentru daunele mașinii, însă care erau acolo înainte ca tu să închiriezi acel automobil.

 Sursa foto: Mystock88photo | Dreamstime.com

#res12493943 #res12493943