Cazare - Zona Valea Izei

Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turistii dornici sa viziteze MaramureÅŸul istoric. Raul Iza izvoreste pe versantul nord-vestic al Muntilor Rodnei, la aproximativ 1200 m altitudine si are un bazin de peste 1300 kmp. In drumul sau spre Tisa strabate Depresiunea Maramuresului pe directie sud-est - nord-vest avand si un sector de defileu (Surduc).

Pe Valea Izei pe langa peisajele pitoresti puteti admira salba de localitati de pe firul vai, fiecare cu un specific maramureÅŸean autentic, cu porti sculptate, biserici de lemn si nelipsitul port popular. De asemenea pe Valea Izei sunt si cateva manastiri importante. Dintre acestea se remarca in special Manastirea Barsana .

Obiective turistice, atractii naturale, imprejurimi Valea Izei: Bastionul Macelarilor, Biserica Ortodoxa, Casa Elisabeta, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Catedrala Sf. Treime, Dealul Plestioara, Fosta resedinta a calugarilor iezuiti, Haul Vechi, Monumentul soldatului roman, Muzeul de Argheologie si istorie, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Mineralogie, Muzeul Judetean Maramures, Piata Cetatii, Planetariul, Turnul lui Stefan

Alege o localitate din zona Valea Izei: